onsdag 20. september 2017

Lungebetennelse baby

Check out For The Baby. Lungebetennelse er betegnelsen på en infeksjon i lungene. Infeksjonen skyldes ulike mikroorganismer som virus, bakterier, sopp og parasitter. De fleste tilfeller skyldes virusinfeksjon, og barnet blir som regel bare moderat sykt. Ved lungebetennelse som skyldes bakterier, blir barnet derimot ofte raskt syk med høy feber og hurtig pust.


Symptomene er rask pust, dyp hoste og iblant smerter i brystet. Allmenntilstanden vil være dårligere enn ved vanlig forkjølelse. Ved mistanke om lungebetennelse bør lege kontaktes.


Feber og tung, rask pust. Hvis barnet verken har feber eller pustevansker, er det trolig ikke lungebetennelse. Smittevernoverlege Dahle-Melhus forklarer at det ikke er lett for foreldre å skille mellom bronkitt, luftveisinfeksjon og det som faktisk er lungebetennelse hos barn. Din medisinske informasjonsportal.


Mange nyttige opplysninger om emnet symptomer på lungebetennelse hos babyen er forståelig nok. Et typisk tegn på at forkjølelsen kan ha utviklet seg til en lungebetennelse er at barnet blir verre istedenfor bedre etter noen dager med sykdom, og får høy feber, hoste og rask pust. Typiske symptomer er tung pust, hoste, og brystsmerter.


Vanlige symptomene er hoste, feber og tung pust. En bakterieinfeksjon skal behandles med antibiotika. Forebyggende vaksine anbefales til eldre over år.


Les mer om lungebetennelse i helseleksikonet. Så har du feber og vondt i brystet samtidig som du hoster, kan det hende du har fått en lungebetennelse. Hosten er da gjerne tørr i begynnelsen, mens den blir gulaktig, blodig eller rustfarget etter hvert. Fargen skyldes at materie hostes opp fra lungene. Hva er symptomene på lungebetennelse ? Siden det finnes flere typer mikroorganismer som kan føre til lungebetennelse (betennelse i lungeblærene) så kan symptomene variere litt.


Det viktigste er imidlertid at man kjenner igjen symptomer på alvorlig lungebetennelse og ikke at man kjenner til hvilke typer mikroorganismer som er ansvarlige. Vesla er litt slapp og pjuskete. De aller minste viser ikke så mange tegn på at de har lungebetennelse. Gratis frakt fra 6kr.


Lungebetennelse baby

Search For The Baby. Viral lungebetennelse begynner med forkjølelsessymptomer som gradvis blir verre. Symptomer på viral lungebetennelse inkluderer feber av 10grader Fahrenheit eller høyere, hoste, piping i brystet, pustevansker, svakhet, oppkast og diaré.


Vi er for tiden i utlandet og her har legene et litt annet syn på barnemedisin enn i Norge. Derfor lurer jeg litt på hva som er praksis på hjemmebane når det gjelder lungebetennelse. Forårsaket av virus eller bakterier?


Noen som har erfaring? Hvilke prøver ble tatt? Betennelse i lungene kan skyldes både bakterier og virus. Hoste og feber er typisk, og det kan også være smerter i brystet. Sønnen min hadde lungebetennelse i desember ifjor.


Han var innlagt et døgn på sykehus. Takk for henvendelse fra deg igjen. RS-virus kan være årsak til lungebetennelse og tung pust hos barn under år, og noen av disse barna kan trenge sykehusinnleggelse.


Lungebetennelse baby

De større barna får oftest ikke så alvorlige symptomer når de får en infeksjon med RS-virus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg