fredag 1. september 2017

Kjøttdeig rett

Oppskrift med kjøttdeig. Kjøttdeig er oppmalt kjøtt og fett. For den spesielt interesserte males kjøttdeig i Norge stort sett med millimeter kvern - to ganger. I Sverige er det vanligere å bruke millimeter som gjør kjøttdeigen mindre grov.


I vanlig kjøttdeig er det prosent fett.

Spaghetti bolognese er rett og slett skikkelig studentmat. Her med hjemmelagd kjøttsaus. Kan og lages med ferdig saus fra glass. Vi hadde og i hakket rød paprika i sausen.


Fremgangsmåte Brun hakket løk lett i olje eller margarin. Tilsett finhakket eller reven gulrot, selleri og kjøttdeig. Rør med gaffel til kjøttet blir grått.

Egg, kjøttdeig og løk passer godt sammen, og gir deg en deilig varm rett. Hamburgere, kjøttboller, paier, taco, pasta bolognese og mye mer. Du får kjøttdeig av okse, svin, kylling og lam.


Karbonadedeig er en variant med mindre fett. Her har du en klassisk rett med kjøttdeig i tomatsaus som får seg en overraskelse i ovnen. Mange av disse rettene kan lages ved at man steker kjøttdeig og blander med halvfabrikater som gryteposer eller pakker med sauser og krydder.


Vil du lage god mat fra bunnen av, finner du oppskriftene her på MatPrat. Vi har samlet et knippe med helgefavoritter med kjøttdeig. Skal du steke kjøttdeig i panne, til tacofyll og liknende, bør du ha god varme og ikke ta hele pakken på en gang. For da kan den bli kokt, ikke stekt. Så stek i to omganger, og bruk litt smør eller en blanding av litt smør og olje i pannen, sier Kringlebotn.


Ha kjøttdeig , en klype salt, pepper, litt sitronpepper og en knust hvitløksfedd i en bolle. Rør rundt til det begynner å bli seigt. Form kjøttdeigen til en ball. Den egner seg særlig godt til kjøttdeigretter som taco, wraps og pastaretter, men kan brukes til magrere kjøttkaker og kjøttboller, bare den røres godt med salt og spes minimalt med væske.


I denne ukas meny fra Studentkokeboka er kjøttdeig hovedingrediensen i alle rettene.

Her kan du finne alt fra kyllingkjøttboller med spinatpasta til hotte kjøttboller og fylte paprika med kjøttdeig og ost. Alle oppskriftene er beregnet til to porsjoner. Har du kjøttdeig - har du middag.


Her har jeg samlet ti supre oppskrifter med kjøttdeig. Om du har lyst på en hverdagspizza (med perfekt bunn), en saftig og smakfull chili con carne eller en rask og fyldig tomatsuppe (se video her!) - så finner du alt du trenger her. Evt : ss frisk revet parmesan.


Stek kjøttdeig i smør i en gryte med litt kanter. Slik blir du en kløpper på kjøttdeig. Den er kjapp, lettvint og uhyre allsidig.


Nordmenn elsker kjøttdeig og karbonadedeig, i alle mulige former. Ha kjøttblandingen over i en gryte og tilsett hermetiske tomater. Fres løk og gulrot til grønnsakene er gylne, ha i tomatpuré, og fres ytterligere et par minutter.


Dersom du ikke har forsøkt det før kan du drysse et tynt, tynt lag med sukker over potetmosen som karamelliserer seg lett i ovnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg