mandag 18. september 2017

Babyverden uke for uke

Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Babyverden har en podcast.


Babyverden uke for uke

I begynnelsen av denne uken. Fra uke og dager til uke og dager av svangerskapet. Kroppen vokser ikke like fort lenger, men hjernens vekst fortsetter i samme tempo. Når nye hjernefolder dannes, presses hodeskallen utover slik at hodestørrelsen øker. Antall nervesammenkoblinger i hjernen øker enormt!


Kjært barn har mange navn – alt etter de små utviklingsstadiene som finner sted. Bare denne uken kalles det befruktede egget zygote, så morula (multebær) eller blastomere, og så blastocyst. Men fra unnfangelsen og frem til ti uker kalles vanligvis barnet for embryo. Etterpå heter det foster helt frem til fødselen.


Babyverden uke for uke

Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Fødselslege Tilde Broch Østborg: Uke betyr halvveis i svangerskapet, i alle fall på papiret. Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale.


Kjøp ullgensere for men, norske luer og merino ul gensere for damer og men. Kjøp fôr i metermål og se det store utvalget vi har til prosjektet ditt. Finn laveste nettpris her. Jeg er uker i dag og er veldig klar for å bli ferdig med graviditeten Samboer er på siste offshoretur før han blir hjemme resten av høsten, så jeg gleder meg veldig til han kommer hjem og vi kan få på plass de siste tingene.


Babyverden uke for uke

Er ikke jeg i uke nå? Bli vlogger uke for uke ! Men hva med å bli vlogger du og? Dette er svangerskapet - uke for uke - Aftenposten 14. Her finner du informasjon om graviditetens frste, andre og tredje trimester. Alt om svangerskapet Splitter nye uketekster til dere som skal bli foreldre.


Vi som har mistet før uke (ser på) Tråder: 3. Det er gratis og tar kun minutt. Symptomer kjenner du som regel ikke før i uke 4. I uke er mensen forsinket med én uke. Uke 5:Mensen har ikke kommet og du føler deg kanskje litt trøtt og kvalm. Mange opplever stikninger og ubehag nederst i magen og noen må tisse ofte fordi livmoren tar mer plass. Knøttet er nå mm langt, hjertet har begynt å slå og anlegget for organene legges.


Denne uken har vi fokus på permisjonslengde. I tillegg til Miriams historie, kan du også lese om Ingunn som gruer seg til å begynne å jobbe igjen, om Marte som synes babyer er dønn kjedelige, og redaktør Maren kommenterer hvor vanskelig det er å gjøre dette riktig. Lenker til disse artiklene finnes i historien til Miriam.


Fem til seks dager etter befruktningen fester embryoet seg til livmorveggen. Herfra starter en uker lang reise i mors mage før barnet blir født. Hjertet slår allerede cirka dager etter befruktning. Hjertet pumper sitt eget blod til lever og hovedpulsåren. Som foreksempel ved prøverørsbefruktning.


Hvis du har vært kvalm, vil du kanskje oppleve at dette gradvis går over. Fosteret begynner å ligne et menneske og alle anlegg til organer er dannet. Gravid uke til 12.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg