tirsdag 5. september 2017

Graviditet utenfor livmor

Ved et svangerskap utenfor livmoren slår det befruktede egget seg ned utenfor livmorhulen. Egget kan være i eggleder (prosent), eggstokk, livmorhals eller i sjeldne tilfeller i bukhulen. Det befruktede egget kan den første tiden vokse normalt utenfor livmoren.


I de fleste tilfellene skjer dette i egglederen. Graviditet utenfor livmoren Hva er graviditet utenfor livmoren? Man snakker om en graviditet utenfor livmoren når det befruktede egget setter seg fast utenfor livmorhulen. En ektopisk graviditet kan sitte i eggstokkene, i livmorhalsen, i bukhulen eller som det hyppigst forekommende, i egglederen.


I noen tilfeller kan komplikasjoner føre til at egget implanteres andre steder enn i livmorhulen. Dette er et velkjent fenomen og betegnes som graviditet utenfor livmoren eller en ektopisk graviditet. Selv om de fleste graviditeter utenom livmoren forekommer i egglederne, så kan de også oppstå i bukhulen, eggstokkene eller i livmorhalsen. Den hyppigste årsak til slik graviditet er at egglederne er blitt skadet ved en tidligere egglederbetennelse. Det har dannet seg små lommer i egglederen hvor egget fester seg.


Kobberspiral i livmoren er en disponerende faktor. Spiralen beskytter mot svangerskap i livmoren, men ikke mot svangerskap utenfor livmoren. GRAVIDITET UTENFOR LIVMOREN: - 1-prosent av alle svangerskap skjer utenfor livmoren. Siri von Krogh, jordmor og redaktør for nettsiden Alt For Mamma. Der fant de graviditet utenfor livmor og det forklarer de ekstreme smertene jg har.


Men legen valgte å ikke gjøre noe med det. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke bare fikk en pille for å bli ferdig med denne graviditeten og få sørge før vi eventuelt prøver på nytt. Noen som har vært borti graviditet utenfor livmor før?


Nesten ingen fostre fester seg utenfor livmoren. I ekstreme tilfeller kan egget ”falle” ut i bukhulen og feste seg der. En graviditet utenfor livmoren betyr at det befruktede egget fester seg enten i egglederen, i livmorhalsen eller i selve eggstokken i stedet for å sette seg fast inne i livmoren. Uansett forløp fortsetter egget å. Ifølge Legevakthåndboken vil de fleste med svangerskap utenfor livmor få symptomer mellom 4. Symptomer på svangerskap utenfor livmor.


Karlsen opptrer symptomene for graviditet utenfor livmor oftest i uke 6. På et tidspunkt vil det gjøre mer og mer vondt. Dersom det oppstår graviditet med inneliggende spiral, er sannsynligheten for at svangerskapet er utenfor livmoren ca. Nyere forskning har vist at røyking er forbundet med økt risiko for svangerskap utenfor livmoren.


Siste menstruasjon begynte mars. Det som var rart var at hun ikke kunne se noe foster i livmor enda ( ultralyd). En årsak kan være at det er for tidlig, en annen er at det er svangerskap utenfor livmor.


Jeg skulle egentlig ut å. Det er litt usikkerhet omkring muligheten for at du har hatt to graviditeter , men etter to Cytotec-kurer og utskrapning ble det konkludert med graviditet utenfor livmoren. Du har nå fått en dose med Methotrexat, som er et legemiddel som hemmer celledeling og cellevekst. Ultralyden viste nemlig at barnet ikke lå i mammaens livmor , men i bukhulen.


Graviditet utenfor livmor

Denne typen graviditet innebærer at det befruktede egget fester seg og utvikler seg utenfor livmorhulen. Sykepleieren sa hun hadde smittet seg selv ved å ta seg til øynene. Det var en såkalt ektopisk graviditet , også kalt ekstrauterint svangerskap og svangerskap utenfor livmoren. Hvor lene bor de på den faste plassen før de dør? Min historie: Fikk ikke mensen, men negativ test.


Selv normal oppfatning etter svangerskap utenfor livmoren er vanskelig og risikabelt, er det fortsatt mulig. Noen kvinner kan trenge for å vurdere alternativer til i- livmor etter en graviditet utenfor livmoren, som for eksempel adopsjon og surrogatsvangerskapet. Du forteller at du ble gravid i februar, som endte i en spontanabort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg