onsdag 13. september 2017

Gravid 2 trimester

Gravid 2 trimester

De første ukene regnes som første trimester. I denne perioden utvikler fosteret de ulike organene i kroppen. Dette er den perioden hvor det er størst sjanse for spontanabort.


Det er mors uker vi regner i her. Vennlig hilsen jordmor Siri. Jeg er gravid i midten av trimester. Hva kan du forvente deg i første trimester ? Alt om symptomer, kostholdsrå fosterutvikling, vanlige svangerskapsplager og nyttige tips til deg som gravid.


Var kvalm fra uke 5- ikke lett å jobbe netter når man er trøtt, sliten og ikke minst kvalm! Han mente jeg skulle sm 1 i uker. Svangerskapet består av tre trimester.


Gravid 2 trimester

Det første trimester regnes fra uke 0-i svangerskapet. Barnet Gravid i uge er sidste uge af 2. Du er dermed på vej ind i den sidste del af graviditeten. Gravide kan nå kjenne fosterets kroppsdeler utenpå magen. Når fosteret rører på seg kan føtter, knær og baken kjennes godt.


Fosteret kan svare hvis du trykker forsiktig tilbake. Mange har også ventet med å fortelle det til ”alle”, selv om de nærmeste har visst det i flere uker allerede. I andre trimester har du også hatt tid til å venne deg til tanken, og fått smakt på ordene ”jeg er gravid ”. Da føles det kanskje bare koselig å kunne fortelle det til naboen, kolleger eller andre du ikke treffer så ofte.


Gravid 2 trimester

Et svangerskap varer normal i tre trimestre (måneder). Organutvikling skjer i hovedsak i første trimester , vekst i andre og tredje. Symptomer kjenner du som regel ikke før i uke 4. Uke Uke Uke Uke Uke Uke Uke Uke Uke Uke Uke Uke Uke 26. I uke er mensen forsinket med én uke.


Velg svangerskapsuke. Familie, samliv og seksualitet Graviditet, spedbarn og babytiden Vil du være med på bakrommet? Trimester , nettopp fått ny jobb, hva gjør jeg? Slik trener du trygt gjennom graviditeten - trimester for trimester.


Gravid 2 trimester

I et hav av treningsformer og øvelser kan det være vanskelig å vite hva som trygt når man er gravid. Den anbefalte vektøkningeni følge norske retningslinjer tilsvarer i 2. Dette er gjennomsnittstall, og vektøkningen for den enkelte kvinne kan variere fra uke til uke og måned til måned. Anbefalingen gjelder for influensasesongen (høst og vinter). Ta kontakt med fastlege for å få vaksine.


Om influensavaksine. Studier viser at vaksinen gir like god beskyttelse for gravide som for andre friske voksne. Mange gravid oplever denne periode som mere behagelig.


Kvalme og den voldsomme træthed er ovre og du kan begynde at se maven vokse lige så stille. Desuden er chancen for at du beholder dit barn meget stor og du kan bedre slappe af i din graviditet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg