fredag 8. september 2017

Amming sopp

Kontakt lege dersom du har mistanke om en soppinfeksjon hos deg eller barnet, og sørg for å få riktig behandling ved behov. Kjerringråd som å vaske med farris har ingen effekt mot sopp eller trøske. Forebygge trøske ved amming. Schjelderup forklarer at det kan være forebyggende å drikke biola, eller ta melkesyrekapsler om du går på antibiotikakur, da soppinfeksjon ofte følger etter antibiotikakur.


Bytt også ammeinnlegg etter hver amming når du behandles mot sopp på brystvorter.

Ammeinnlegg av ull bør unngås med mindre det kan. Vi gir gratis informasjon, veiledning og støtte ved spørsmål omkring amming og morsmelk. Sopp som årsak til dette regnes for å være sjelden, men bør behandles med en soppkrem. Vi anbefaler bruk av Mycostatin salve, da det ikke er nødvendig å vaske av denne før amming. Alternativt kan Canesten, Fungisten, Klotrimazol eller Daktar krem brukes, men det er her delte meninger om kremen bør vaskes av før amming eller ikke.


Se ellers rådene fra Nasjonal kompetansetjeneste for amming og på Ammehjelpens nettsider: Sopp og trøske og Vedvarende såre brystvorter. Til slutt: Pass på at du får behandling som er i tråd med det som anbefales fra Nasjonal kompetansetjeneste for amming , for å unngå at soppinfeksjonen varer unødvendig lenge.

Ved behandling av sopp i barnets munn pensles det med nystatin (Mycostatin) mikstur ganger daglig etter amming i minst dager. Soppdrepende medisin kalles antimykotika. Sopp i hud og negler kan behandles enten ved lokalbehandling (med f.eks. krem) eller ved systemisk behandling (med f.eks. tabletter).


Tablettbehandling anvendes særlig ved ringorm i hårbunnen, fordi man i alvorlige tilfeller kan få varige skallede flekker i håret. Melkeproduksjon: øking, reduksjon, avslutning. Nesten alle kvinner kan produsere nok melk til å fullamme forutsatt en god ammestart.


Imidlertid er det enkelte kvinner som har problemer med å få nok melk og andre har for. Det er sjeldent at sopp fra skjeden smitter til partneren, og partner uten symptomer trenger ingen behandling. Symptomer på soppinfeksjon hos menn er kløe og rødt utslett under forhuden på penis som også kan spre seg til lysken.


Som gravid tenkte jeg mye på amming , jeg leste mye om det og snakket mye om det. Vanligst er en overflatisk hudinfeksjon på brystknoppene forårsaket av sopp innen. Sterke, brennende smerter som stråler ut fra brystknoppene, også etter at amming er.


Er det noen som har kjennskap til sopp på brystene under amming ? Sopp amming anbefales å spise mer fordi de bidrar til å redusere nivået av kolesterol i kroppen og styrke immunforsvaret. Som et resultat av ny forskning, har forskere slått fast at dette produktet kan redusere risikoen for cancer.

Men det er ikke alle de nyttige egenskapene til soppen. Det bør bemerkes at fungin, som er inkludert i. Er snart på uke med behandling. Baby får Mycostatin gang om dagen. Bruker doseringssprøyte og vasker litt rundt på tunga med en q-tips dyppet i miksturen. Oppstår det smerter under amming kort tid etter fødselen, er dette et typisk tegn på problemer med barnets sugeteknikk.


Plutselig oppståtte smerter under og etter amning er et symptom på sopp i brystvorten, som imidlertid kan oppstå på alle tidspunkter under ammeperioden. Var på helsestasjonen og fikk påvist sopp i dag. Vi vet ikke sikkert hvor grensen går for skadelig påvirkning av barnet.


Du bør derfor være forsiktig med alkohol når du ammer. Hvis du drikker alkohol, kan du amme før du drikker. Ved å vente en tid før neste amming , vil mengden alkohol i blodet, og derved i morsmelken, reduseres.


Et glass vin vil for eksempel gi en promille på 3–4. Når vi tar antibiotika vil denne derfor bekjempe også de beskyttende bakteriene i kroppen vår. Av den grunn får vi lettere sopp -problemer i forbindelse med antibiotikabehandling. Dette er en grunn for å være restriktiv med antibiotikabruk under amming. Unngå sopp på brystene ved amming.


Flere ammer lengre enn vi tror. Tipsene til far ved mating av babyen. Får melk i brystene ved å lure kroppen til å tro at den. Visse typer sopp er mer resistente mot behandling via midler man kan få kjøpt på apoteket eller fluconazole, og derfor er det viktig at legen tar en prøve av utfloden hvis man ikke blir kvitt infeksjonen etter normal behandling.


Disse soppene kan måtte behandles med andre midler som borisk syre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg