fredag 1. september 2017

Stikking i bryst

Du har altså plager med stikking i brystet på venstre side, forverret under stress, og dette gjør deg red hvilket ikke er urimelig å tenke seg. Og du er ofte slapp og daff. Hos en frisk ung mann som deg, er det overhengende lite sannsynlig at det skulle feile hjertet ditt noe. Det er overhengende sannsynlig at årsaken er muskelspenninger i brystkassen, og om dette er korrekt diagnose for ditt vedkommende, kan du få bekreftet hos din fastlege.


Du har altså i en måneds tid kjent deg småforkjølet, noe som er særdeles vanlig på denne årsti og som ikke behøver å bety noe annet enn at du som alle oss andre utsettes for forkjølelsesvirus hele tiden. Du kjenner et slags ubehag i venstre siden av brystet. Det kan naturligvis skyldes.


Det er likevel ikke bare problemer med hjertet som kan føre til at man føler ubehag og smerter i brystregionen. SVAR: Hei Dette er det mange som skriver inn til Ung og forteller om. Det er nemlig en veldig vanlig plage som mange har.


I tillegg er det nok slik at kvinner i større grad enn menn opplever symptomer som stikking i brystet rett som det er, og dermed ikke tar brystsmerter like alvorlig som menn, fortsetter han. Det leses som ut som vanlig muskelkrampe på brystet. Det er vanlig hos yngrer mennesker og det finnes flere tråder her på forumet, akkurat om dette.


Det er ikke farlig så lenge De ikke føler noe vanskelighet med å puste (inn) eller feber. Jeg tror du mener Pneumothorax. Brystsmerter er et symptom som ofte skaper stor angst, men mange av årsakene er ganske uskyldige.


Mange er redde for at dette kan være symptomer på kreft, men undersøkelser viser at smerter i brystene bare helt unntaksvis er symptomer på kreft. Smerter i brystet er egentlig smerter i brystkassen, altså også smerter i ryggen, i siden og tildels i skuldrene. Brystsmerter fra muskel-skjelettsystemet (myalgier) er gjerne av stikkende karakter, og smertene er ofte lokalisert til venstre side av brystkassen.


Ofte er muskulaturen i brystveggen øm, og det kan være vondt å trykke på musklene mellom ribbena. Brystsmerter betegner smerter som oppleves å komme fra brystet , og som har sitt opphav i brysthulen eller omkringliggende organer. Akutt oppståtte sterke smerter i brystet kan være tegn på alvorlig sykdom og bør føre til at man kontakter lege umiddelbart. Skader i brystet kan skyldes en direkte slag fra en stump gjenstan brystvorte problemer fra friksjon og repeterende traumer fra bevegelse og spretter. Når brystet har lidd en skade, symptomer inkluderer hevelse, smerte, fasthet, misfarging eller en hard vond ring rundt brystvorten.


Smerte og annen ubehagsfølelse i brystet er en vanlig, viktig og noen ganger vanskelig problemstilling. Differensialdiagnosene er mange og omfatter tilstander i alle organene i toraks og abdomen, samt panikkangst. Alvorlighetsgraden varierer betydelig, fra helt godartet til akutt livstruende og umiddelbart behandlingstrengende sykdom. Størrelsen og konturen på brystet endrer seg. Noen kvinner har bryster som ser ulike ut, og som har gjort det i mange år.


Merker du derimot at det ene brystet begynner å se annerledes ut enn det andre, og at dette har skjedd i voksen alder, kan det være et tegn på brystkreft. Reager hvis det ene brystet plutselig begynner å skifte form. Det fungerer fint og jeg har ikke harde klumper i brystet , men nå kjenner. Forsiden Siste innlegg Regler. Er en ganske normal gutt på år som har i det siste vært mer og mer plaget med ekstrem stikking i brystet.


Bare lage grimaser og prøver å presse på der det gjør vondt. Husker å ha hatt noe av d. Er en jente på år som i 4-dager på rad nå har fått stikking på venstre side av brystet ved dyp innpust, slik at jeg bare må puste normalt når det er slik. Prøver jeg å puste dypt inn når det er slik, stikker det én gang i brystet for hvert innpust, ikke konstant.


Stikkingen er rett under pup.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg