mandag 18. september 2017

Magekramper gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Blodtap kan starte med noen rosa slimete blodet, men også kan hindre lyse rødt.


Husk alltid eller skrive ned hvor mye blod du mister og ta tiden mellom magekramper. Mange av tilstandene som forårsaker akutt abdomen, er potensielt livstruende. Disse symptomene kan gi viktig informasjon om etiologien. Hos gravide forskyves abdominalorganene, og smertelokalisasjonen kan være atypisk, se magesmerter i svangerskapet.


Sykdomsmønster og klinisk bilde er annerledes hos små barn og svært gamle. Her beskrives en pasient som illustrerer hvor vanskelig det kan være. Gravide pasienter med akutte magesmerter og feber representerer en diagnostisk utfordring.


En tidligere stort sett frisk førstegangsgravid år gammel kvinne med ukomplisert svangerskap i svangerskapsuke tok selv kontakt med fødeavdelingen etter tre dagers sykehistorie med smerter i høyre fossa iliaca og lyske. Rask og trygg leveranse. Da har du ikke eggløsningssmerter og er ikke gravid. Les om p-piller her.


Når hadde du siste menstruasjon? I starten kjentes det ut som mensensmerter, men har i det siste vært kraftigere. Får altså kraftige stikk i magen som kan vare en liten stund før det går over. Skjer litt tilfeldig, men mest om morning og kveld. Smertene kan være av ufarlig art som ligamentsmerter og kynnere.


Senere i svangerskapet kan det være tegn morkakeløsning, for tidlige rier eller svangerskapsforgiftning. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage-tarm-kanalen. Sjekk om du har irritabel tykktarm og finn ut hva du kan gjøre med det. Dette går som regel raskt over, men har man mistet mye væske og er medtatt bør man kontakte lege.


Ikke sjelden er kvalme første tegn på at man har blitt gravid. Ufarlige årsaker til magesmerter. Petter Brelin forteller om en rekke vanlige årsaker til smerter i magen: Virus.


Plutselig vondt i magen som kan gi kramper, diaré, feber og ubehag som går over etter noen dager, såkalt omgangssyke som er en akutt mage- og tarminfeksjon. Det vil skape trygghet. Vanlige beymringer i svangerskapet.


Fastlege Kari Løvendahl Mogstad erfarer at gravide kan ha et nærmest uendelig behov for informasjon. Som et resultat kan gravide oppleve livstruende sirkulasjons kollaps. Leddbånd som støtter livmoren må strekke seg for å støtte den ekspanderende livmor. Magekramper kan også oppstå etter seksuell aktivitet.


Selv en normalt ukomplisert mage-tarminfluensa, som i tillegg til magekramper også fører til diaré og oppkast, kan være problematisk i svangerskapet. Som fosteret utvikler seg, er det mindre plass for maten å reise gjennom bukhulen, noe som resulterer i urolig mage og magekramper. For de fleste er uteblitt menstruasjon det første tegnet på at en liten spire er sådd og har begynt å vokse i mors mage.


Men det finnes også mange andre tegn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg