onsdag 27. september 2017

Gravid spekemat

Gravid spekemat

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Gravid spekemat

Av den grunn har norske matmyndigheter valgt å holde seg til det enkle budskapet at gravide ikke bør spise spekemat , med mindre den er varmebehandlet godt. Gravide kan spise alle typer kjøtt dersom det er gjennomstekt eller gjennomkokt. Kjøttet skal ikke være rosa og kjøttkraften skal være klar. I parentesene angis grunnen til at gravide skal unngå matvaren.


Det betyr at du som gravid bør unngå all spekemat med mindre de er varmebehandlet godt. Mat og drikke gravide ikke bør spise. I svangerskapet bør du være oppmerksom på enkelte matvarer som kan inneholde mikroorganismer, fremmedstoffer eller miljøgifter som kan være skadelig for fosteret. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering.


Hovedrådet som gis til gravide er å unngå rått kjøtt. Gravide rådes til å ikke spise spekemat i løpet av svangerskapet, med mindre den varmebehandles godt. Bakgrunnen for dette rådet er at spekemat kan inneholde både Toxoplasma og Listeria.


Norske matmyndigheter har derfor valgt å gi gravide det enkle rådet at de ikke bør spise spekemat i løpet av svangerskapet. Serranoskinke, parmaskinke, salami, fårepølse, fenalår og morrpølse er eksempler på spekemat du som gravid må styre unna. Unntaket er om det er skikkelig varmebehandlet først, skriver Babyverden.


Kjøleskap er også bra, men pakk ikke spekematen inn i tett plast. Hele stykker med spekemat kan holde seg i flere måneder om du lar det henge fritt i en lerretspose på et mørkt, kjølig og luftig sted. Bruk matpapir eller aluminiumsfolie. Med spekemat som er kjøpt ferdig oppskåret følges holdbarhetstiden på pakka. Når du er gravid trenger du et kosthold som er variert og som gir tilstrekkelig av næringsstoffer.


Kosthold for gravide. Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes. Dersom den gravide kvinnen har spist risikoprodukter for listeriose (men uten at bakterien er påvist i produktet) og utvikler feber uten annen åpenbar årsak bør den gravide undersøkes av fastlege for ev.


Vi blir invitert på kveldsmat i julen der det blant annet blir servert ymse spekemat. Er så tidlig ennå og vil ikke røpe graviditeten nå. Kan jeg spise vakumpakket? Hvor farlig er egentlig dette?


Var spekemat til kveldsmat på jobb i kvel hadde selvsagt lyst på selv om jeg takket nei. Vet man kan varmebehandle det, men blir ikke det samme når man spiser det med f. Gladmelding til gravide osteelskere: Muggost og spekemat kan likevel spises under graviditeten – så lenge det behandles korrekt. Noen sier spekemat kan spises om det fryses først? Er det noen som har gjort dette? Jeg har så sinnsykt lyst på det nå om dagene, sikler forbi det på butikken.


Men vil jo ikke ta noe risiko. En vennegjeng skal også ha spekemat som festmat i en samlet burs. Har så innmari lyst på speke skinke.


For min del var det helt klart parmaskinke, chorizo og annen spekemat jeg savnet aller mest da jeg var gravid. Salami var en av ganske få ting jeg hadde lyst på da kvalmen herjet som verst også. Jeg dempet cravingen med å steke godsakene, men det gidder man jo ikke en tidlig hverdagsmorgen.


Eller finnes det noe som man kan spise. Er all spekemat fyfy mat? Med myndighetenes veldig forsiktige linje har svaret ofte vært nei, men nå damer er muligheten atter tilbake. Et ofte stilt spørsmål på nettpraten vår er om man kan spise salami, det er mange gravide som lengter etter salamien sin. Men den må være produsert i Norge på de store fabrikkene.


Og er det nyåpnet pakke så er sjansen mindre for toksoplasma. Spekemat kan fryses og deretter spises. At gravide bør være forsiktige med upasteuriserte melkeprodukter og spekemat , er for de fleste kjent gjennom de generelle kostholdsrådene.


Unngå også roastbiff og annet kjøtt som ikke er gjennomstekt- eller gjennomkokt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg