onsdag 8. juni 2016

Vondt i bekkenet ikke gravid

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId!


Det å ha vondt i bekkenet kan ofte linkes til svangerskap eller feilbelastning over lengre tid. Vondt i lår, ben eller legger. Følelsen av å plutselig miste kontakt med benet, eller at benet svikter.


Råd: Det er lurt å få bekkenet og ikke minst bekkenfunksjonen undersøkt en fagperson. De fleste blir trygge og glade når de for vite hvorfor de har vondt , hva de kan gjøre selv og eventuelt hva. Bekkenet består av flere bein. Normalt er de ulike beina føyd tett sammen, og det er liten bevegelighet mellom dem.


Ved graviditet blir sammenføyningene påvirket av svangerskapshormoner, som gjør at de blir mer føyelige. Alle gravide har bekkenløsning, men ikke alle har symptomgivende bekkenløsning. Det som skjer i graviditeten er at alle ledd i kroppen blir løsere. Det er blant annet derfor noen kan gå opp en skostørrelse. Fordi føttene blir større) Leddene blir løsere for at et barn skal kunne komme ut gjennom åpningen i bekkenet.


Hos noen gravide kan økt bevegelighet mellom bekkenleddene utløse smerter som er særlig fremtredende ved belastning. Er du gravid og har vondt i bekkenet , er du ikke alene. Halvparten av alle gravide kvinner har bekkenplager, og mange er usikre på hvor mye aktivitet de tåler. Når du kommer til oss med smerter i underlivet eller symfysen vil vi snakke med deg og undersøke deg grundig før vi begynner å behandle deg. Kanskje årsaken til at du har vondt er at bekkenet ditt ikke beveger seg så bra som det burde.


Omtrent en av fire gravide er betydelig plaget av bekkenleddsmerter. Men i studier som er gjort, rapporterer over prosent av alle gravide at de har smerter i ett eller flere ledd i bekkenet. Det er likevel ikke sikkert at det er klinisk relevant smerte.


Fordi bekkenløsning skjer naturlig hos alle gravide vil fagpersoner gå bort fra å kalle diagnosen ”bekkenløsning” og heller referere til ”bekkenplager hos gravide ”, hvis bekkenløsning medfører smerte. Symptomene blir ofte mer fremtredende ved belastning, og smertene kjennes oftest på forsiden av bekkenet , lyske, sete eller ned i. En såkalt skumrulle eller foamroller kan også gi god symptomatisk lindring ved muskuloskeletale årsaker til vondt i bekkenet. Klikk på linken for å lære mer om hvordan en skumrulle fungerer – kort fortalt så hjelper den deg med å løse opp i stram muskulatur og å bedre blodsirkulasjonen i det involverte området. Når kroppen ikke klarer å tilpasse seg dette kan det føre til ubalanse i bevegelsesapparatet og gi smerter.


Gratis ebok: Last ned ebok med flere gode bekkenøvelser for gravide som du kan gjøre. Smerter i bekkenet. Har du vondt i ryggen eller bekkenløsning? Mange gravide kvinner kan oppleve smerter i korsrygg og bekken under svangerskapet. Her er noen tips til hva du kan gjøre for å føle deg bedre.


Er uker, og har slitt en stund med bekkenet. Det gjr vondt fle at vi ikke blir tatt p alvor, bde av dem rundt oss. Dette er ikke muskulre smerter men isjias. Ikke ignorer vondt i ryggen.


Du har vondt i ryggen, og uansett hvor mange smertestillende du tar, har det ingen effekt. Hvis ikke , burde du oppsøke medisinsk hjelp. Det kan være snakk om virvler i ryggen som gir press på nervene. Har ikke så vondt som dette ofte, men d hender.


Begynt på p piller nå og har veldig uregelmessig menstruasjon nå som jeg har begynt på mitt første brett, men stikking har det også vært før jeg begynte på p piller. Er egt ganske sikker på at jeg ikke er gravid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg