torsdag 23. juni 2016

Rinexin bihulebetennelse

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Luftveisinfeksjoner smitter som regel ved dråpeinfeksjon ved at en forkjølet hoster eller nyser i nærheten av deg.


Bihulebetennelse smitter ikke, men det begynner ofte med en forkjølelse, og forkjølelsen kan være smittsom. Virkestoff absorberes av kroppen for å kunne transporteres til de steder de skal virke. Opptak kan skje gjennom tarmvegg, hud og slimhinner. Legen foreslo at jeg skal ta Rinexin mg morgen og kveld. Etter inntak av Rinexin skal jeg skylle nesen med saltvann med neseskyller.


Deretter spraye nesen med Nasonex. Dette for å at slimhinnende ikke skal svelle og at event. Rinexin er også reseptbelagt, men har langt færre risikoer ved seg enn antibiotika sett i det lange løp. Dersom legen din har fortalt deg at du har en intoleranse overfor noen sukkertyper bør du kontakte legen din før du tar dette legemidlet. Akutt bihulebetennelse oppstår vanligvis i tilslutning til en vanlig øvre luftveisinfeksjon, som for eksempel forkjølelse.


Hvis bihulenes utførselsganger lukkes som følge av svullen slimhinne, vil eventuelle bakterier i bihulene ha gode vekstforhold. På samme måte mener vi at Rinexin kun bør brukes i korte kurer. For Rinexin må man i tillegg ta høyde for at en systemisk karkonstriksjon over tid er ugunstig (5).


Dersom Rinexin har vært brukt over lang tid og pasienten har utviklet medikamentell rhinitt, bør man seponere. Alvorlig bihulebetennelse som ikke blir behandlet kan gi varig skade av slimhinne i bihule og nese. Ny behandling av ikke-allergisk rhinitt. Ikke-allergisk rhinitt er en svært vanlig plage som kan påvirke livskvaliteten.


Aleris Frogner tilbyr nå en ny, effektiv behandlingsmetode. Ved vanlig forkjølelse er det ofte samtidig betennelse i slimhinnen i nesen og i bihulene. Ikke alle merker noe særlig til betennelsen i bihulene. Dersom utførselsgangen fra en bihule tettes til vil trykket inne i bihulen øke, og det oppstår smerter.


Rinexin kan også bidra litt til at du går fra ILLE til bare ille. Smertestillende cocktail. Selv en som til vanlig er forsiktig med bruk av smertestillende, tar gjerne en mix av Paracet, Ibux eller Paralgin Forte på en tur som dette.


Jeg fikk Rinexin (1xdaglig) for bihulebetennelse. Legen sa ingenting om hvor lenge jeg skulle bruke det. Jeg følte tettheten som skapte smertene gikk over så godt som med en gang, men jeg er fortsatt snørrete og tett. Er det vanlig å fortsatt være slik fire dager etter?


Han skrev også ut antibi. Det som hjelper meg mye er nesehornet, bruk det flere ganger om dagen og skyll godt i nesa:) du koker bare vann og salt (uten jod). Det er kjempedyrt å kjøpe saltvann på apoteket, og de flaskene holder bare til et par skyllinger. Det stemmer at man oftest ikke får antibiotika for dette lenger, men noe som er veldig effektivt er Rinexin tabletter. Rinexin er det ENESTE som hjelper meg, og knasker det villig vekk når det står på som verst.


Rinexin bihulebetennelse

Helt umulig å ta fly uten, helt umulig å smake mat uten, og helt umulig å puste uten. I sjeldne tilfeller kan bihulebetennelse forårsake alvorlige problemer som påvirker hjernen og øynene. Kronisk bihulebetennelse kan også komme av allergi mot en type sopp som finnes i bihulene og i luften.


Hvem får kronisk bihulebetennelse ? Disse faktorene kan øke risikoen for å utvikle kronisk bihulebetennelse : Allergier, spesielt mot ting som finnes i luften året rundt. Dette kan være allergi mot mid husdyr eller muggsopp. Jeg hadde veldig god effekt av rinexin.


Når nese og bihuler ble mer åpne fikk jeg også mer luft. Det ga mer energi (som kunne brukes uten å angre etterpå), men det var også mye lettere å slappe av. Vanligvis selvbegrensende tilstand.


Oppstår oftest i forløpet av en øvre luftveisinfeksjon som følge av redusert drenasje på grunn av slimhinneødem og nedsatt cilieaktivitet. Dette gir opphopning av sekret og gode vekstbetingelser for mikrober.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg