torsdag 2. juni 2016

Symptomer sopp underliv

Det vanligste symptomet på sopp i underlivet er utflod fra skjeden. Den er vanligvis tykk og hvit, nesten som cottage cheese, men noen kvinner får også klar utflod. Området utenfor skjeden, vulva, kan også føles sårt og klø. Tilstanden kalles da vulvovaginitt. Symptomer på sopp i underlivet?


Mistenker du det bør du se etter disse symptomene.

Les om soppinfeksjon på Canesten her. Det er sjeldent at sopp fra skjeden smitter til partneren, og partner uten symptomer trenger ingen behandling. Første gang en opplever slike symptomer bør en kontakte legen for å få bekreftet diagnosen.


Behandling av sopp i underlivet. Sopp i underlivet er vanligvis enkel å behandle. Apoteket selger reseptfrie legemidler mot soppinfeksjoner, både vagitorer og salve.


Vanlige symptomer på sopp i underlivet er hvit utflod med samme konsistens som sur melk eller cottage cheese, kløe i underlivet, svie ved skjedeåpningen og hevelse i kjønnsleppene (kilde: 7). Det er så vanlig at det alltid er tilstede i underlivet.

Det er først når det blir for mye av det at vi kaller det en soppinfeksjon. Det er som oftest kvinner som merker sopp i underlivet, men menn kan også ha det selv om de ikke har mange symptomer på det. Han fant ut at sopp kan leve naturlig i underlivet uten å skape problemer, men har mulighet til å bryte ut.


Candida albicans er små mengder av gjær som kan leve i både munn og underliv. Disse soppene lever normalt i og på kroppen i munnen, halsen, tarmsystemet, vagina og på huden vår. Noen ganger kan Candida bli overprodusert og forårsake en infeksjon hvis miljøet inne i skjeden, i vagina, forandrer seg på en slik måte at det blir gunstig for Candidasoppene å formere seg. Antibiotika hemmer bakteriene som normalt lever sammen med små mengder sopp i skjeden.


Når bakteriene drepes, får soppen overtaket og kan formere seg fritt. Også behandling med kortison eller immundempende medisiner kan medføre soppinfeksjon i skjeden. Sopp er også ekstra vanlig i svangerskap, og hos kvinner med diabetes. Kløe i underlivet er plagsomt. Ikke bare på grunn av kløen, men ofte fordi den griper inn i det intime samlivet.


Pruritus vulvae er den latinske medisinske betegnelsen for kløe i området rundt kvinnens kjønnsorganer. Slik forebygger du sopp på penis. Sopp på penis kan forebygges ved å opprettholde gode.


Når vi snakker om fukt og varme så er en annen mulig diagnose sopp i underlivet som gjerne kommer av melkesyrebakterier eller sopp som candida, gardernella eller trichomonas. Dette er noe mange kvinner opplever i løpet av livet, gjerne i forbindelse med antibiotikakurer eller opphold i varme strøk hvor man mer eller mindre bor i badetøyet.

Sopp kan også ha mer diffuse symptomer som gjør det vanskelig å stille diagnose. I slike tilfeller kan legen sende inn prøve til dyrking. Iblant kan andre infeksjoner forårsaket av bakterier og virus forveksles med soppinfeksjon, og derfor er det viktig å oppsøke lege ved usikkerhet. Hos pasienter med uklare symptomer eller ved residiv, må diagnosen verifiseres, enten ved mikroskopi eller dyrkning. Start aldri opp langvarig soppbehandling uten at du har en sikker diagnose.


Levde med symptomer i lengre tid Studien til Gelb viste også at en rekke av deltagerne hadde levd med det som kan være kreftsymptomer i langt lengre perioder enn to uker. Candida, en gjærsopp som kan gi infeksjon i munn og underliv , finnes i avføringen hos en tredel av alle spedbarn, og disse barna er særlig utsatt for bleiedermatitt, forklarer hun. Ifølge Arden kan også bruk av antibiotika gi overvekst av sopp hos barn.


Samleiesmerter, kul i magen, blødninger før menstruasjon og følelsen av å være tung i underlivet kan også være symptomer på denne tilstanden. Ved endometriose i tarm eller urinleder kan man oppleve smerter i disse organene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg