tirsdag 14. juni 2016

Grønnsaker til kalkunfilet

Denne viser deg når maten er ferdig. Lag gjerne rødløksmarmeladen og rødkålen på forhånd. Skal du invitere til selskap, imponerer du garantert gjestene ved å servere denne helstekte kalkunfileten.


Under oppskriften finner du oppskrifter og tips til tilbehør, enten du skal servere fileten kald til koldtbord med waldorfsalat eller varm til hovedrett. Kalkun til store anledninger.

For noen er kalkun den store julemiddagen, for andre hører den nyttårsaften til. I USA er den også selvskreven til Thanksgiving. Enten du skal servere den helstekt eller som filet, så trenger den noe godt tilbehør.


Her kommer våre beste tips og oppskrifter. Perfekt til middag en dag man skal kose seg litt ekstra. Vi har flere ganger brukt Prior garantert saftig kalkunfilet med vellykket resultat.


Det finnes mange varianter av grønnsaker som kan serveres til.

Du kan gjerne bruke det du har i kjøleskapet. For å få saftig kalkunfilet er det mange som sverger til stekepose, og det kan du gjerne gjøre, men det er slett ikke nødvendig! Skyll og tørk kalkunfileten godt. Ha Melange i en kald stekepanne og varm opp til den er lysebrun.


Brun fileten pent hele veien rundt. Legg den i et ovnfast fat og dryss med salt, pepper og urter. Hell fettet fra pannen over. Stikk et steketermometer midt i fileten. Til kalkunmiddagen er det definitivt godt med mye dampede, ovnsbakte eller kokte grønnsaker.


En annen julefavoritt som passer godt er rødkål - gjerne laget slik Hellstrøm liker å gjøre det til ribbemiddagen. Her viser vi deg hvordan du går frem for å oppnå en saftig og god kalkunfilet. Middag som garantert vil imponere gjestene dine.


Helstekt kalkun er et 'must' for mange på nyttårsaften. Server med kokte poteter og rosenkål. Enkelt, ganske billig og veldig godt.

Sida helga er i gang, så tenkte eg å komme med tips til helgemiddag. Her i heimen er det vertfall typisk middag på en Søndag, ettersom man gjerne har dagen heime, og har tid og mulighet å la kjøttet få godgjere seg i ovnen. TIl forrett laget jeg røkelaks og pepperrotkrem med eple og selleri – kjempegodt, og desserten var sitroniskalke med bringebærsaus – fikk mye skryt for den!


Helsteker du kjøttet i ovnen blir det ekstra saftig, og du kan lett lage mat til mange gjester uten at det blir stress. Takk for en kjempefin blogg! Kjernetemperaturen er da ca. Ta produktet ut av ovnen og la det hvile i minimum minutter.


Jeg finhakker nok mer enn vanlig, men da ser ikke ungen som ikke liker at det er i så godt. Smaker til med paprikapulver og litt chilipulver om jeg skal ha litt sterke smak. Jeg liker best ris, men ungene liker fløtegratinerte poteter. Vi er ikke så glade i salat så vi har kokte grønnsaker eller rå grønnsaker i staver til.


I stedet for en stor kalkun, er det greit å steke kalkunfilet. Her stekes den i en langpanne med grønnsaker og serveres med stekesjyen. Prøv å ikke få med så mye av fettet, kun den smaksrike kjøttsaften.


De myke og karamelliserte hvitløkfeddene smaker kjempegodt. Fjern skallet, finhakk dem og bland alt inn i sausen. Helt til slutt kan du tilsett litt hakkede friske urter, gjerne de samme som du brukte til stekingen, men vær forsiktig med rosmarin. Tidligere har vi ofte kjøpt frossen utgave på Rema, men det er sjelden jeg finner det her vi bor.


Vi kjøpte samme type filet til jul, så jeg visste at den var god. Fileten vi kjøpte denne gangen, var på ca. Vi skal ha marinert kalkunbryst ikvel og har valgt fløtegratinerte poteter og grønnsaker (gulrøtter og brokkoli) som tilbehør.


Men skal jeg lage saus også? Eller er ikke det nødvendig når en har fløtegratinerte poteter? Det gir et ekstra løft til kjøttet. Dessuten ser det innmari lekkert ut når du skjærer det opp.


Og mat handler jo mye om estetikk – vi spiser med både øyne og munn. Dette er eminent mat å servere akkurat som jeg gjør her, altså i en langpanne sammen med grønnsaker , eller du kan ha den på et koldtbord.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg