tirsdag 28. juni 2016

Tre dagers feber

Tredagersfeber smitter via dråper fra hosting og nysing, dvs. Det kan gå opptil dager fra barnet er smittet til feberen kommer. Viktige ting om tredagersfeber. Det er viktig at foreldre med småbarn har kjennskap til sykdommen og dens karakteristiske forløp, fordi det på denne måten er mulig å skjelne den fra andre barnesykdommer, først og fremst meslinger.


Ved fjerde barnesykdom er det ikke som ved meslinger den typiske innledning med snue, hoste og lysskyhet. Barnesykdommen tredagersfeber har mange navn. Sykdommen kalles i dag for tredje-dagsutslett , roseola , exanthema subitum eller sjette barnesykdom.


Tidligere ble den ofte kalt for den fjerde barnesykdom. Vil du sitere denne artikkelen? Kopier denne teksten og lim den inn i litteraturlisten din: Lie, Sverre O. Kan tredagersfeber - den fjerde barnesykdommen, vare lenger enn tre dager?


Først på magen og ryggen, deretter i nakken, litt på armene,bena og i ansiktet. Dagen etter hadde det kommet enda mere utslett. Legen tok blodprøver som viser ingen tegn på infeksjon. D r heller ikke rs virus. Men han har feber fortsatt.


Når feber begyner å avta,vil barnet få masse utslettt. Vanligst er det i alderen måneder til år. Virussykdommen er et slags herpesvirus, men helt ufarlig, sier fastlege, Kari Løvendahl Mogstad ved Munkholmen legesenter og gründer i firmaet Lykkelig som Liten. Vi forventer at være oppe og køre igen ca. Sjette barnesykdom rammer så godt som alle barn, og er ufarlig.


Det er en mild virussykdom som gir feber med etterfølgnede utslett. Slik er utslettet ved tredagersfeber – Utslettet kommer stort sett den tredje dagen, og består av små lyserøde flekker på overkroppen, i ansiktet og på armer og bein. Utslettet er svakt og ikke vesentlig hevet i forhold til huden rundt, og gir ikke blemmer, forteller Greve-Isdahl.


Denne feberforekomsten kan være vanskelig å oppdage, men kjennetegnes gjerne ved en to til tre dager lang feber som etterfølges av utslett som oppstår når feberen avtar. Leste i en tråd om ansvarlighet ved sykdom, og har noen spørsmål rundt det. Er det forventet at en med et pågående hjerteinfarkt med viljen skal skjerpe seg og ta seg sammen slik at hjerteinfarktet går over og hn blir frisk igjen?


Tre dagers feber

Skal hn skamme seg over å ha fått hjerteinfarkt og være flau i ett. Fjerde barnesykdom, eller tredagersfeber , skyldes en type herpesvirus, og det er nesten utelukkende barn under tre år som får sykdommen. Diagnosen kan være vanskelig å stille i feberfasen. Temperaturen stiger ofte opp til uten andre funn, og allmenntilstanden er som regel go sier Jensen. Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) er et medisinsk oppslagsverk for leger og annet helsepersonell.


NEL oppdateres fortløpende og kvalitetssikres av nærmere 2fagpersoner fra primærhelsetjenesten, sykehusene og universitetene. Medisinsk betegnelse: Exanthema subitum Årsak: Sykdommen forårsakes av Herpes virus 6. Sykdommen rammer vesentlig barn under to år, men sjelden barn under seks måneder. Det samme ved vanlige barnesykdommer som vannkopper eller tredagersfeber. Hvis det har diare og oppkast kommer feberen fra en infeksjon i mageregionen.


Fem til ti dager etter at barnet er smittet får det høy feber i to- tre dager. I disse dagene har barnet bare feber og få andre symptomer. Deretter faller temperaturen samtidig som barnet får utslett.


Nesten alle barn får den fjerde barnesykdom som barn. Paracetamol kan benyttes for å dempe feber og smerter. Ut over dette er andre tiltak som regel ikke nødvendig.


Tre dagers feber

Sykdommer - alfabetisk oversikt. Den femte barnesykdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg