torsdag 9. juni 2016

Uke 27 svangerskapet

Fra uker og dager til uker og dager av svangerskapet. Har du lagt på deg tilstrekkelig? Alle gravide kvinner skal legge på seg en del kilo, men hvor mye varierer. Mellom 7-kilo er vanlig. Det viktigste er at vektøkningen er noenlunde jevn, og at du ikke går mye ned i vekt.


For en del gravide vil vektøkningen også bremse opp noe de siste ukene av svangerskapet. På størrelse med en kålrot. Kroppen er nå større enn hodet, og denne uken begynner den lille å åpne øynene og blunke.


Babyen er rundt centimeter lang og veier omtrent kilo. Forslag til uke i svangerskapet. Når du kjenner babyens bevegelser blir du også kjent med hans eller hennes behov.


Derfor bør du prøve å følge babyens hviletid. Hvis du merker at babyen din er for aktiv i uke av svangerskapet , kan du prøve å slappe av slik at babyen din også kan hvile. I slutten av uken når barnet den magiske grensen på vekten kilo! Gravid uke – Fostrets utvikling.


Denne helgen har vi storfint besøk fra Ålesun så jeg har lagt bort bloggen i noen timer og oppdaterer derfor litt senere enn jeg ville gjort på en helt vanlig lørdag Det er så fint å ha svigers her! Uke begynner mandag 29. Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr. Av uforklarlige grunner synker så belastningen på mors hjerte til bare litt over det normale de siste ukene av svangerskapet på tross av den høye blodstrømmen gjennom livmoren. Følg graviditeten uke for uke.


Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. I stedet for å fokusere på vektøkning i svangerskapet uke for uke , bør gravide heller fokusere på å være sunne og spise fornuftig.


Så lenge som du spiser sunn og næringsrik mat, behøver du ikke å bekymre deg over gjennomsnittlig eller normal vektøkning i svangerskapet. I denne delen av svangerskapet er det ikke uvanlig å oppleve hudforandringer, som røde prikker i ansiktet, på overarmene og på overkroppen. Det er vanlig å legge på seg mellom syv og kilo i løpet av graviditeten. Dette er svangerskapet - uke for uke. Alt er i rute Brystene dine vil fortsette å endre seg i løpet av graviditeten (og etterpå).


Uke 27 svangerskapet

Mange kvinner opplever at areolaen, den mørke delen av brystet som omkranser brystvorten, også fortsetter å endre seg. I det første trimesteret ble areolaene sannsynligvis mørkere. Du er nå over halvveis i svangerskapet og kan etter hvert kjenne bevegelser utenpå magen. Fosteret har både våkne perioder og søvnperioder. Noen babyer er såpass kraftige i frasparket at man blir øm i ribbena av det.


Det er ikke farlig, men kan faktisk være ganske ubehagelig. Babyen har fortsatt god plass til å boltre seg på, men etterhvert nå vil ikke bevegelsene være så kraftigere, fordi det er trangere der inne. Ved uke av svangerskapet har kvinnen allerede tilpasset seg forandringer i kroppen ettersom babyen vokser. Moren skal vite at endringer blir akselerert i den siste innspurten fordi babyen forbereder seg på fødselen. Smertefri blødning.


Uke 27 svangerskapet

Abruptio placentae. Blødning og akutte smerter. Kan forekomme i hele svangerskapet. Normalt symptom på begynnende fødsel. Vanligvis sparsom blødning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg