torsdag 9. juni 2016

Høy feber og oppkast

Høy feber og oppkast hos barn kan tyde på flere ting. Ved feber og oppkast må foreldre først og fremst forsøke å få barnet til å drikke. Du bør ikke gi febernedsettende medisin uten videre. Husk at feber hjelper til med å drepe bakterier og virus.


Spiser barnet bra, og får i seg drikke er det et bra tegn. Leker som vanlig og følger godt me trenger man normalt ikke å engste seg.

Dagbladet: Feber og allmenntilstand Nedsatt allmenntilstand signaliserer bedre enn høy feber at barnet er. Feber er et svært vanlig sykdomstegn, men er ingen selvstendig sykdom. Det behøver ikke være noe alvorlig som ligger bak, og feber er i seg selv vanligvis helt ufarlig. Som regel kommer feber sammen med andre sykdomstegn.


Mindre barn reagerer ofte på infeksjoner med høyere temperatur enn større barn og voksne. Frostrier forekommer aldri hos barn som er yngre enn to–tre år, og de sees sjelden hos større barn. Se også symptomoversikt - feber.


Hvis feberen blir meget høy - over 4grader.

Det er sjelden farlig, men noen sykdommer skal behandles uansett. Vær rolig og årvåken, og bedøm når du skal ha hjelp utenfra for å slå sykdommen ned. Kontakt lege med det samme hvis.


Dette er viktigere å sjekke enn hvor høy feberen er. Hvis det har diare og oppkast kommer feberen. Man bør være litt ekstra oppmerksom hvis barnet har feber , og du ikke. Kan tyde på ileus, men også obstipasjon.


Observasjon utenfor sykehus? Ved fredelig klinikk og få funn kan pasienten observeres hjemme, på legevakten eller i kommunal øyeblikkelig hjelp døgnenhet. Spedbarn som har kraftig diare eller oppkast bør undersøkes av lege, uansett.


Når bør jeg oppsøke lege? Alle med høy feber , tegn på uttørking, blod i avføringen eller blodig oppkast må også undersøkes av lege. Kan begynne med oppkast , men høy feber , svært nedsatt allmenntilstand og nedsatt kontakt med barnet vil også være andre symptomer. Sykdommen kan også gi utslett, men gjør ikke alltid det.


Nakkestivhet kan også forekomme. Sykdomsutviklingen er ikke vesentlig forskjellig hos større barn, men de kan også gi uttrykk for hodepine. Search and Compare La Feber online.


Save now at GigaPromo!

Symptomer og funn avhenger av årsaken til feberen. Barn med ufarlige febersykdommer har ofte feber mellom 3og 4°C i 2–døgn. Feber i opptil en uke kan ses ved influensa eller primær herpesinfeksjon. En har feber dersom kroppstemperaturen er på 38°C eller mer målt i endetarmen. Barn får oftere og høyere feber enn voksne.


Virkelig høy feber er det først når temperaturen nærmer seg 41°C. Smerte og uro kan opptre samtidig med feber. Hva skyldes feber ? Febernedsettende medisin har også smertestillende effekt.


Selv om smerte og temperatur reduseres samtidig, er ikke feberen årsaken til smerten. I en sogn må du mestre liter og uavhengig oppdager oppkast. Ved høye temperaturer på mer enn grader, anbefales det å drikke antipyretiske legemidler. For å gjøre dette, egnede medisiner i form av tabletter eller injeksjoner. Brennende stoffer vil ikke fungere.


De har mange fargestoffer og konserveringsmidler som vil skade enda mer. Den vanligste årsaken til kvalme og oppkast er det vi kaller gastroenteritter. Vanlige navn på dette er magesjau, farang, omgangssyke og mageinfluensa. Det er en gruppe infeksjoner som skyldes forskjellige virus som gir infeksjon i magen og tarmene. Det hele starter gjerne med høy feber og frysninger.


Kvalme er kroppens måte å fortelle deg at noe er galt, mens brekninger og oppkast er kroppens forsvarsmekanisme for å bli kvitt giftstoffer. Særlig problematisk kan det være ved diaré og oppkast , da det er stor fare for uttørring. Er du for syk til å holde blodsukkeret under kontroll og drikke, bør du innlegges på sykehus.


Nøl ikke med å kontakte lege eller sykehus hvis blodsukkeret blir høyt og det forblir mye ketoner i urinen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg