onsdag 8. juni 2016

Smerter gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Selv om både smerter og plager som gravid er relativt normalt, er det enkelte typer smerter du bør være ekstra på vakt for, og enkelte smerter gir grunn til å kontakte lege. Magesmerter og blødninger – En god regel er at smerter som varer eller ikke slipper taket, gjerne i kombinasjon med blødning, må tas på alvor, sier Wendelborg.


Smerter i første halvdel av svangerskapet. I første halvdel av svangerskapet er graviditet utenfor livmoren (ekstrauterin graviditet) den viktigste tilstanden å utelukke ved magesmerter. Graviditet utenfor livmoren kan gi livstruende blødning eller infeksjoner. Positiv graviditetstest og smerter gir mistanke.


Mensensmerter og gravid. Men dersom smertene øker og kommer i kombinasjon med blødninger, kan det være tegn på en spontanabort. En spontanabort kan begynne med mensmurringer, og vil være fulgt av blødninger.


De fleste tilfeller er ufarlig, men stikkende smerter , noe som føles som knivstikk i underlivet, kan selvfølgelig være skremmende og ubehagelig. Graviditeten medfører en lang rekke endringer i kroppen, helt fra de første symptomene på at du er gravid , til vondter og plager når du går høygravid. Her er fem typiske gravidplager – og tips til hvordan du kan håndtere dem på best mulig måte.


Hvis du måler morgentemperaturen for å fastslå når du har eggløsning, og oppdager at temperaturen holder seg forhøyet mer enn to uker, så kan det være et tegn på at du er gravid. Det kan være mye forskjellig, det meste heldigvis ufarlig. Allikevel skal sterke magesmerter hos gravide alltid undersøkes for å utelukke at det er noe med svangerskapet. Veldig mange gravide opplever å få smerter i bekkenet!


Smerter gravid

Både bekkenlåsning og bekkenløsning kan gi smerter. Dette er også en av de vanligste årsakene til at yrkesaktive gravide blir sykmeldt gjennom svangerskapet. Ved hjelp av gode råd og riktig behandling vil sykmelding kunne reduseres og i beste fall unngås.


Noen får smerter midt i eller øverst oppe i magen. Slike smerter er ufarlige og blant de vanligste plagene i svangerskapet. Hevelse i bare den ene foten, i kombinasjon med rødhet og smerter , kan være et symptom på blodpropp i leggen (dyp venetrombose). Selv om dyp venetrombose oppstår svært sjeldent, er det en alvorlig tilstand og du bør snarest kontakte lege. Mange unngår å trene når de er gravide fordi de er redde for å gjøre noe feil, men er du observant på kroppens signaler så vet du stort sett selv hva som er bra og mindre bra.


Smerter gravid

Her kommer noen tips og råd til deg som er gravid og vil holde deg aktiv under graviditeten, og hva du kan fokusere på. Magesmerter er et uspesifikt symptom og opptrer ved alle akutt oppståtte sykdomstilstander i buken, men også ved en rekke andre tilstander som varierer fra virale infeksjoner til angst. Les fakta om gallestein. Smertene kan også forårsakes av ekstraabdominal patologi (refererte smerter ). Gravide i Norge får tilbud om åtte til ni kontroller gjennom svangerskapet, hvorav en kontroll med ultralyd.


Kontrollene er frivillige. Du velger selv om du vil gå til jordmor, fastlege eller en kombinasjon. Alle konsultasjonene er gratis og uten egenandel. Du kan ta med partner om du vil. Trenger du flere kontroller får du det.


Har du vondt i ryggen eller bekkenløsning? Mange gravide kvinner kan oppleve smerter i korsrygg og bekken under svangerskapet. Her er noen tips til hva du kan gjøre for å føle deg bedre. Trening som innebærer støtbelastning og store bevegelser med beina fra hverandre kan provosere, og dette bør derfor utøves med forsiktighet. Nogle får smerter midt i eller øverst oppe i maven.


Det kan også skyldes, at musklerne i bugvæggen strækkes i forbindelse me at livmoderen vokser. Disse smerter er ufarlige og blandt de mest almindelige gener i graviditeten. Som gravid kan du selv passe på å være i passelig god form og trene regelmessig. Snakk med jordmor, og oppsøk gjerne trening for gravide der du bor.


Smerter gravid

Noen plasser finnes til og med tilbud om trening i arbeidstiden som er spesielt for gravide.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg