onsdag 8. juni 2016

Munn og håndsyke

Hånd-,fot- og munnsykdom er en virusinfeksjon med utslett i munn , hender og fotsåler. Den forekommer først og fremst hos barn under år, er svært smittsom og kan opptre i små epidemier. Hånd-, fot- og munnsykdom er en virusinfeksjon som gir blemmer i håndflatene, på føttene og i munnen.


Sykdommen rammer oftest barn, men også voksne kan smittes. Hvis barnet har fått sykdommen, kan sår i munnen lindres ved at barnet spiser kjølig grøt.

Mange forveksler hånd-, fot- og munnsykdom med munn - og klovsyke, og den kommer riktignok fra et beslektet virus. Men munn - og klovsyke rammer i all hovedsak tamme og ville klovdyr, og svært sjelden mennesker. Men det er altså ikke det samme som hånd-, fot og munnsyke. Tidlige symptomer er feber, sår hals, dårlig appetitt og generell sykdomsfølelse. En til to dager senere oppstår det små blemmer og sår i munnen og på tunga.


Etter hvert oppstår det et utslett på hendene og ofte også på. De forårsakes av ulike virus, den ene tilstanden rammer mennesker, den andre dyr. Som regel lett feber og sår hals og munn.

Vesiklene brister og gir overflatiske erosjoner. Går vanligvis tilbake i løpet av en uke. Svar: Hånd-fot- munn -sykdommen kommer, som du sier, av viruset Coxachie A virus. Ofte går det i små epidemier. Munn - og klovsyke kan ytterst sjeldent smitte over til mennesker gjennom direkte kontakt med.


Var til legen idag å han sa først at det var barnesykdom pga at han ikke hadde blemmer inni hånda, men så såg han blemmene under foten, og ombestemte seg. Navnet kan høres ut som en dyresykdom, men må ikke forveksles med munn - og klovsyke. Det har Ørjan fått. Hånd-, fot-, og munnsyke begynner ofte med feber og dårlig matlyst, før det går over til røde,. I de siste år har det vært få epidemier av munn - og klovsyke i Vest-Europa sammenliknet med de 1foregående år.


Symptomene er karakteristiske med utslett på hender og føtter, blemmer og sår i munnen , lett feber og nedsatt appetitt. Les mer og bli medlem. De tilfellene hvor jeg har sett munn , hånd og fotsyke har det vært sentrert rundt akkurat de ordene.


Startet med utslett og blemmer under tungen og ellers i munnen , så noe mer på beina og hendene etter noen dager. Feber og mye sliten ble dem såklart også, men aldri sett tilfelle på rygg og mage. Høres mest ut som hånd- munn - og fotsyke, synes jeg.


En viktig forskjell er vel at med hånd- munn og fotsyken vil barnet også få blemmer i munnen og i svelget, mens det får man jo ikke ved vannkopper.

Startet med feber på fredagskvelden og hele lørdagen, åsså fikk han bare mer og mer blemmer rundt munnen og under foten og røde prikker på hele kroppen. I sjeldne tilfeller får barn som har vannkopper, sekundære bakterielle infeksjoner i huden – først og fremst med gule stafylokokker eller streptokokker. Huden blir da rø spent og hoven i det affiserte området og barnet har vedvarende høy feber og er slapt. Små barn blir oftere forkjølet enn voksne, og 6-forkjølelser i året er helt normalt. I tillegg er ofte mange små barn ofte plaget med tett eller rennende nese.


Personalet følger retningslinjer fra leger og helsestasjon. Hvordan skal tettstedene bli når E6-trafikken forsvinner? NOK munn fot og håndsyke 566. NOK gode sko med demping live in asker 867.


NOK skonnertvegen trondheim 793. NOK neurogenic claudication icd monster real person aileen 068. NOK feil skatt nav billy cartoon network 037. NOK hopper meaning in english 906. Velg blant våre unike og moderne design, eller tilpass etter ditt behov.


Vold i nære relasjoner, psykiske ettervirkninger og behov for samhandling. Jeg kom i kontakt med en PT, ønsker å bygge muskler da jeg er for tynn og utrent. Jeg fikk et råd om å kutte ut karbohydrater og øke proteininntaket. Han mente at jeg kunne erstatte fett med muskler hvis jeg gjorde det på den måten og at hvis jeg ville se en fremgang på ganske kort tid så kunne j.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg