mandag 27. juni 2016

Eplekake med smuldredeig

Server med hjemmelaget vaniljesaus eller en klatt créme fraîche, og nyt de friske, norske eplene i søt innpakning! Lettere enn dette blir det nesten ikke ! Fremgangsmåte: Skrell og rens eplene og del dem opp i store terninger. Dryss over brunt sukker og kanel.


Ha mel, havregryn, smør og sukker i en food processor med hakkekniv og kjør på full hastighet til deigen samler seg. Rabarbra er fantastisk å bruke i kaker og paier. Den er syrlig, smakfull og gir knallgode bakverk. Har du rabarbra i hagen, så er det absolutt verdt å plukke den og bruke i en oppskrift på noe godt.


Enklere og bedre dessert enn en smuldrepai finnes knapt! Utgangspunktet for denne desserten er epler og bær som toppes med en smuldredeig bestående av blant annet mandler og havregryn. Nøttene kan byttes ut med havregryn.


Eplekake med smuldredeig

Server kaken gjerne lunken sammen med vaniljeis eller vaniljesaus. Jobb sammen smør i terninger, mel og sukker med hendene slik at det blir en blanding med store og små klumper. Fordel dette over eplebitene. Det er også godt med nøtter og rosiner oppi, og noen liker å bytte ut litt av melet med havregryn. Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet.


Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Denne oppskriften gir litt mer å tygge på enn min forrige eplekake smuldredeig oppskrift. Du kan rett og slett gjøre det veldig enkelt med en eplecrumble når du er lysten på eplebakst Servert med rause mengder fyldig vaniljesaus er det lite som slår kombinasjonen bakte saftige myke epler med et sprøtt og gyllent lokk.


Havregryn kan erstattes med hakkede nøtter. Bland sammen havremel, Vita hjertego’ Margarin og honning i en bolle og bruk hendene for å samle det sammen i en smuldredeig. Stek smuldrepaien på midterste rille i ovnen i minutter.


Server gjerne den varme smuldrepaien med vaniljeyoghurt eller vaniljekesam. Kokken er glad for at høsten er kommet, med alle de gode råvarene den bringer med seg. Smuldre deigen over epleskivene.


Vi må bruke de fire flotte årstidene våre, og vasse litt i de mulighetene som de gir oss. Ha smuldredeig på toppen. Deigen skal bli tørr og smulete (det er ikke meningen at den skal henge sammen). Jeg bruker å kjevle ut paideig mellom to lag med plastfolie.


Da legger jeg to lengder med folie ved siden av hverandre, drysser på et tynt lag med hvetemel, legger på paideigen, så et dryss med hvetemel igjen før jeg legger to nye lenger med plastfolie over. Kjevle ut deigen til den blir stor nok til å dekke paiforma og helt over kanten. Enkel eplekake med cottage cheese. En litt utradisjonell eplekake som er kjapp å lage, litt sunnere og som smaker utrolig godt.


Eplekake med smuldredeig

Se flere deilige eplekaker her. Eplesesongen er lang, og eplene smaker og dufter forskjellig. Med en enkel paideig kan du by på søte eller syrlige paier når du får besøk. Jonathans eplepai med smuldredeig.


Det er jammen meg ikke mye som topper en nystekt eplekake er helt vanlig ettermiddag. Så godt at det nesten ikke er lov! Og når eplekaken i tillegg er fylt med god vaniljekrem, ja, da må vi jo stå overfor en skikkelig suksess! Denne eplekaken er, som mange andre eplekaker, enkel å lage. Varm eplekake med krem smaker veldig godt.


Eplekake med smuldredeig

Norske epler er supre å bruke på grunn av den gode syrligheten. Her er oppskrift på en skikkelig amerikansk eplepai med lokk og og det hele.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg