onsdag 1. juni 2016

Gravid uke 20 spark

Den stadig voksende magen gjør også at navlen spretter ut hos mange nå. Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet.


Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Du kan lytte til podcasten i spilleren over eller ved å søke opp Babyverden uke for uke der du lytter til podcaster.

Fødselslege Tilde Broch Østborg: Uke betyr halvveis i svangerskapet, i alle fall på papiret. Nå beveger barnet seg mer enn tidligere og de fleste kvinner kjenner i uke bevegelsene. Gravid uke – Din kropp. Det kjennes ofte som rumlende eller kurrende, de ordentlige sparkene kommer senere når barnet er blitt større. Da beveger de seg som regel ikke.


Fosterbevegelsenes utvikling uke for uke. Uke – De første sparkene og bevegelsene, som vanligvis kan kjennes fra rundt uke 18- , er svært lette. På dette tidspunktet kan kroppsvekten din ha økt med tre til seks kilo, og magen er naturlig nok synlig større.


Hadde en periode for 2uker siden der jeg kjente mindre, men kom seg opp igjen, og kjente tydelige sterke spark hver dag.

Kjenner dere mye bevegelser evt. Flere som opplever lite spark i uke 21? Drøyt halvparten av alle gravide kvinner får i uke vondt i ryggen.


Mange kjenner også halsbrann, bekkenløsning og hemoroider. Når du er gravid i uke er det på tide å finne ut hvordan du vil føde. Jeg er gravid i uke i dag.


Men det er en sorgens og bekymringers dag. Fordi jeg kjenner fortsatt ingen bevegelse og blir mer og mer redd #128546; Inge bobling i magen, Inge leamus, ingen spark. Ingentig som minner om at det er en baby der.


Vi gir mor sprøyter som virker lungemodnende for barnet (lungemodningssprøyter) og prøver å utsette fødselen om den kommer i gang før uke 34. Hva med fødsel etter termin? Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest.


Kjøp nå, test deg hjemme. Selv om dere skulle ha regnet dere frem til en annen termindato tidligere, er det denne termindatoen som vil bli brukt heretter. Man skulle tro at det var en gledes dag. Termindatoen er likevel ikke noen absolutt størrelse: Alt fra to uker før til dager etter termin, regnes som normalt.


Men foreldrepermisjonen regnes ut fra ultralyd-termindato.

Uke 1 og Uke 2 og Uke 2 og Uke 2 og 29. De to frste ukene av den tiden som regnes med i graviditeten er man faktisk ikke gravid. Denflelsen nr du oppdager du er gravid i. Jeg har morkake bak som er vanlig og førstegangs. Lege og jordmor her, pluss i svangerskapsboken står det at du skal kjenne daglig fra uke 28.


Kan hende lille ligger med ryggen ut og sparker innover. Det er greit å endre på terminen nå, med mindre du er helt sikker på når du ble gravert. Som foreksempel ved prøverørsbefruktning. Har og vært bekymret, da jeg leser om mange som mener å kjenne spark fra uke og gjerne daglig fra uke og lignende.


Det er helt normalt å ikke kjenne mye liv tidlig, spesielt når vi er førstegangs. Hormonene gjør at det er lett å sprenge små årer i for eksempel ansiktet og på lårene. Det økte pigmentet gjør deg lettere brun, men det kan også gi deg brungrå flekker på kroppen hvis du soler deg.


Leggkramper er helt normalt - og veldig vondt. Noen får det kun om natten, mens andre er plaget også på dagtid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg