torsdag 2. juni 2016

Panikkangst stress

Panikkangst stress

Få fjernet panikkangst på min. Andullatietherapie vermindert pijn bij van personen met Chronische klachten. Et panikkanfall oppstår når kroppens frykt og beredskapssystem plutselig aktiveres kraftig. Bakgrunnen for utviklingen av panikkangst er gjerne sammensatt. Halvparten med panikkangst vil utvikle depresjon, og halvparten med depresjon vil utvikle panikkangst i løpet av livet.


Panikkangst stress

Cirka prosent av pasienter med panikkangst kan fortelle om større, stressende livshendelser de siste tolv månedene. I overkant av én prosent av menn og ca. Det er altså en overvekt av kvinner som rammes. Det er ingen sikker forklaring på årsaken til panikkanfall. Stress kan være en årsak.


En svært stor andel som får panikkanfall har erfart unormalt vanskelige livshendelser det siste året. Jeg bruker informasjonskapsler for å sikre deg best mulig hjelp når du bruker nettstedet mitt. De som sliter med panikkangst pleier som regel å prøve å unngå å få et panikkanfall. Dette forsterker som regel angstlidelsen. Det beste er å lære seg at det de frykter ikke er noe å få panikk over.


Panikkangst stress

Dette er ikke alltid så lett å få til på egen hån og derfor oppsøker folk gjerne hjelp hos psykolog, hvor det finnes god behandling. I løpet av livet vil en til fem prosent oppleve å ha panikklidelse. Kvinner rammes dobbelt så hyppig som menn. Panikkangst forekommer hos omtrent en prosent av befolkningen.


Det finnes andre former for behandling som kan hjelpe ved panikkangst. En behandling som kalles psykomotorisk fysioterapi lærer deg å slappe av i kropp og sinn, og takle stress. Disse to terapiformene kan også brukes i kombinasjon. Andre eksempler er klientsentrert terapi, kognitiv restrukturering og eksponeringsterapi. De kan ha en (feilaktig) forestilling om at panikkangst er skadelig i seg selv, og de frykter (realistisk nok) de smertefulle og opprivende sidene ved å ha et panikkanfall.


Mange med panikklidelse utvikler også agorafobi, der de får en sterk frykt for å forlate hjemmet. Du kan lese mer om både panikklidelse og agorafobi her. Panikkanfall er rett og slett en voldsom stressreaksjon, en tilstand der kroppen tilpasser seg på å overleve en farlig trussel. Her leser du tips om hvordan man kan komme over denne angsten fra en som har vært gjennom det selv. Stopp Panikk er en gratis app som kan hjelpe deg til å få kontroll over panikkangst.


Appen er utviklet av psykolog Svein Øverland i SuperEgo. Den kan være nyttig for alle som har erfaring med angstproblemer. Mange ganger vil en person med panikkangst ikke være i den typiske alder for hjerteinfarkt. Hun forklarer at både panikkanfall, panikkangst , panikklidelse og angstanfall er et ord som beskriver det samme.


Lommelegen har tidligere skrevet at angst er et ord som rommer både normale reaksjoner og det kan også være et symptom på en psykisk lidelse. Ved psykomotorisk fysioterapi lærer du deg å slappe av i kropp og sinn, og takle stress. Angsten din er ikke umulig å gjøre noe med.


Du kan forandre livet ditt og oppnå en bedre hverdag. Vi sier ikke dette for å være lettvinte, tvert imot - å gjøre noe med egen angst er ikke enkelt, men derimot både vondt og vanskelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg