torsdag 9. juni 2016

Laks med rømme

Prøv en lakseburger med syrlig fenikkelsalat. Vi har oppskriften. Bakt laks med agurksalat, rømme og kokte mandelpoteter. Ovnsbakt laks er en klassisk og deilig søndagsmiddag. Dette er oppskriften som Reneé Fagerhøi mener gir oss den beste varianten.


Laks med rømme

Sprøstekt laks med nypotet, nykål og rømmesaus. Deilig norsk laks faller garantert i smak, uansett årstid. Følger du denne enkle oppskriften blir alle rundt middagsbordet, små som store, meget godt fornøyd. Smak til med salt og pepper. Server laksen med lune sitronpoteter.


Laksetaco med rømme og salsa. Og mange koser seg med fredagsfavoritten flere ganger i måneden. Da kan det kanskje være en idé å av og til bytte ut kjøttet med laksefilet, og få et supersunt og deilig måltid? Ha en klatt smør i og brett folien sammen, prøv å heller ha litt for mye folie enn for lite, det kan renne ut av folien.


Repeter med de andre filetene. Avkokt laks med agurksalat og rømme er en god gammel klassiker som er meget god å servere i sommervarmen. Superenkelt og rask å lage. Lag den gjerne dagen i forveien og ta kasserollen med laksen som ligger i laken rett ut av kjøleskapet og server.


Legg laksefileten med skinnsiden ned på aluminiumsfolie i en langpanne. Krydre med salt og pepper, gjerne sitronpepper, og dekk hele fileten med rømme. Pass på at laksen ikke blir tørr. En lettvint og smakfull rett, som ikke tar lang tid å lage.


Skal du ha selskap er dette en rett som lett lar seg klargjøres på forhånd. Det er utrulig enkelt og krever få ingredienser, men det er så godt! Når alt berre kan settes i ovnen og middagen lager seg sjølv, så er det også midt i blinken i en hektisk kvardag. Kokt laks er en rotekte norsk middagsklassiker. Retten er festmat og har blitt selve middagsbordets symbol for 17.


Med fiskeskivens vakre korallrøde farge blir den også en fryd for øyet der den ligger side om side med agurksalat, poteter og gyllent sandefjordsmør. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Middagspai med laks og spinat.


Laks med rømme

Pai er perfekt om du har grønnsaker du vil bruke opp, fordi det meste passer i en pai. Stekt laks med gulløye, agurk, rømme og hjemmelaget soyarogn. Potetsorten Gulløye dyrkes bare i Nord-Norge. Laks og pasta i rømme - og sitronsaus.


Skrevet av Martin søndag 1. Kremet pasta med laks er en stor favoritt for mange i hverdagen, men kan du knepene som sørger for at laksen ikke blir tørr og sausen ikke for mektig? At dette er et måltid barn kan finne på å like, trekker heller ikke ned. Bland rømme med saften av en halv sitron. Vend inn epleterninger og finsnittet løk, og smak til med pepper. Bruk en skje til å fylle litt av røren i hver skive med røkt laks.


Laks med rømme

Det var bestandig litt ekstra stas når vi hadde laks til middag da jeg var lita. Det var ikke like vanlig med laks da som nå, så når vi først hadde det var jeg kjempefornøyd. Og den aller største laksefavoritten var kalde lakseskiver med agurksalat, rømme , varme poteter og massevis med smeltet smør på toppen. Lyst på en kremet laks til middag med Crème Fraîche og Mango Chutney?


Denne retten er fyldig og søt. Se hvordan enkelt det gjøres her!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg