torsdag 23. juni 2016

Hel ovnsbakt laks

Hel ovnsbakt laks

Hel laks med sitron, urter og potetskiver Med mange gjester rundt middagsbordet, er hel laks i ovn en super måte å tilberede laks på. Ikke bare ser det flott ut, men fiskekjøttet holder seg også saftig og godt når laksen bakes med skinnet på. Skjær evt snitt i skinnet. Gni hele fisken inn med salt, pepper og olivenolje. Fyll laksen med hele sitroner i skiver, laurbærbla friske urter (rosmarin, basilikum, timian. salvie, persille), 2-stilker sitrongress og hel hvitløk delt i to.


Mat og drikke - Kvinneguiden. Ovnsbakt laks er enkelt, godt og det blir nesten ikke oppvask. Så hakker du litt nøtter (hasselnøtter) og drysser over før du baker laksen i ovnen. Jeg bruker alltid steketermometer og tar ut fisken når den er grader. Sv: Helstekt laks Nå er vi stappmette hele gjengen her.


Det smakte kjempegodt! Server laksen hel med kokte poteter og grønnsaker eller salat. Laksen er aller best om den har rosa kjerne. Helside laksefilet stekt i ovn med einerbær, cayennepepper, grønn pepper og sitron.


Hel ovnsbakt ørret med Geraldinesmør norsk fisk med fransk smak. I min familie har det blitt en tradisjon å servere hel fisk på 1. Hell på olje og krydder. Fold folien godt rundt fisken slik at du får et luftig telt over oversiden.


Ta ut pannen og la fisken avkjøle minst minutter uten at du løsner pakken. Laks eller ørret, hel - ovnsbakt Helkokt laks eller ørret er en tradisjonsrik middagsrett. Fordi fisk tilberedt i skiver er enklere å servere varm, så heltkokt finner vi oftere kald på koldtbordet. Derfor pleier jeg å legge på minst minutter.


Hel ovnsbakt laks

Min erfaring er at rød fisk, også servert på restaurant, er for lite kokt og stekt. Jeg tror de fleste som har vokst opp med norske mattradisjoner liker og er vant til at fidsken er godt gjennomstekt. Sikkert gamle fordommer, men all fisk, kylling og svin skal være stekt helt gjennom.


Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. En sunn og smakfull familiemiddag med laks. En oppskrift på ovnsbakt laksefilet med fløte, brokkoli, poteter og cherrytomater.


Andreas Myhrvold serverer ovnsbakt laks med smørsaus og salat med rettich og agurk. Oppskriftene på tilbehøret ser du nederst. Laks er blitt hverdagskost, i hvert fall her til lands. Både takket være lave priser i fiskedisken for hel fisk og filet, og god tilgjengelighet for ferskpakket filet.


Vær forsiktig med varmen Ingen behøver lenger servere laksen ihjelkokt eller stekt til den er knusktørr. Laks og ørret er like på mange måter. De er begge røde, fete fisker, og er faktisk i slekt med hverandre! Når alt berre kan settes i ovnen og middagen lager seg sjølv, så er det også midt i blinken i en hektisk kvardag.


Dryss salt og pepper i snittene og i buken. Del sitronene i halve skiver og stikk en skive i hvert snitt sammen med litt smør og persille eller timian. Pakk fisken i tykk aluminiumsfolie, helt tett, skal fisken på grillen bruk dobbelt ark med folie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg