onsdag 14. august 2019

Vafler uten hvetemel

Her er oppskriften på gode vafler uten gluten. En vaffelrøre trenger altså ikke lages med hvetemel. Disse sprø vaflene lages med maisennamel.


Vafler uten hvetemel

Hvis du ønsker kan du tilsette litt glutenfri havregryn i røren. Glutenfrie vafler smaker best når de er nystekte og gjerne sammen med litt brunost og syltetøy. Det kan være et hodebry å leve på en diett uten gluten, som finnes i for eksempel hvetemel.


Lene Simonsen fikk diagnosen da hun var år, og har gitt ut to kokebøker. Vafler til hverdags! Prøv grove vafler i matpakken istedenfor brødskiver.


Disse vaflene er rike på fiber og helt uten tilsatt sukker. Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet.


Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Denne oppskriften bruker Rikshospitalet når de lager vafler til barn og voksne som er allergiske mot mel, soya og melk. Hvetemel inneholder gluten, og det er det som får en deig til å holde seg sammen, og ikke falle fra hverandre.


Derfor er det vanskelig å lage glutenfritt brød. Egg har også egenskapen til å holde ting sammen. På oppdrag for Hoff Potetmel har matblogger Anita Stokke Blomvik, som står bak den populære bloggen kvardagsmat.


I tillegg må jeg ha mel uten maismel og det gjør jakten på allergifri mat i utlandet enda vanskeligere. Rør godt slik at røra blir klumpfri. I dag har jeg stekt tørre vafler etter oppskrift som jeg fikk av min mormor. Enkelt og raskt å lage, og faller i smak hos de fleste. Så her ble der servert vafler og saft på terassen i dag, til stor glede for store og små i nabolaget.


Vafler uten hvetemel

Her får du en grunnoppskrift på vafler uten meieriprodukter. Fiberrike lavkarbo- vafler uten hvetemel med perfekt vaffel -konsistens! Det mest vanlige er at jeg lager en glutenfri sjokoladekake, noe som ofte blir nevnt når jeg snakker med henne på telefonen.


Fremgangsmåte: Smelt smøret. Bland med havremelken og kaldt vann. Pisk inn sukker, bakepulver og hvetemel. La deigen stå og svelle i min.


Vafler uten hvetemel

Lag røren gjerne kvelden før og sett den i kjøleskapet). Alle liker vafler ! Med rømme blir vaflene ekstra gode og ekstra sprø. Server vaflene med det tilbehøret du liker best - syltetøy, sukker, rømme, krem, iskrem eller brunost.


Det er bare fantasien som setter grenser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg