onsdag 7. august 2019

Fast føde til baby

Gi heller fast føde enn morsmelkerstatning, slik at barnet venner seg til ulike smaker og konsistenser. Babyer er naturlig interessert i omgivelsene sine og nye gjenstander. At babyen viser interesse for annen mat bør derfor ikke alene tolkes som om det er på tide å starte med fast føde.


Her er en oversikt over det du trenger å vite om å gi den første babymaten. Fast føde skal ikke gis til barn under fire måneder fordi nyrer og fordøyelsessystem ikke er godt nok utviklet 1.

Barn over fire måneder bør få fast føde fremfor morsmelkerstatning dersom de har behov for tilleggskost 1. Fast føde er av erfaring mindre forstyrrende for ammingen enn å gi morsmelkerstatning. Det anbefales at barn fullammes til de er omkring seks måneder gamle. Så kan man gradvis begynne å tilvenne barnet til fast føde. Men hvordan gjør man det, og hva er viktig å vite om ernæring til babyer? Introduksjonen av fast føde skal skje gradvis og forsiktig, slik at barnet lærer seg å spise riktig, og kroppen får tid til å tilpasse seg fordøyelse og bruk av denne nye maten.


Men hun kunne helt fint sluke en klemmepose på 120gr til lunsj f. I Norge anbefales det i dag fullamming frem til mnd.

Dersom det er behov for annet enn morsmelk etter at barnet har fylt mn kan fast føde introduseres. Man bør tidligst begynne å gi fast føde fra mn det er først da nyrene og tarmssytemet er klare for å påta seg jobben med å transportere ut avfallsstoffene fra maten. Ingen grunn til å unngå matvarer for å hindre allergi Tidligere var enkelte matvarer knyttet til forekomst av allergi, og man skulle vente med å introdusere disse matvarene.


Nå anbefaler man å introdusere også matvarer som fisk, egg, hvete og nøttepålegg samtidig som annen fast føde. Vi har slitt litt med innføring av fast føde , og det er bare relativt nylig at det har løsnet ordentlig og baby faktisk spiser måltider. Men pga at det har tatt noen mnd å komme ordentlig i gang føler jeg ikke at vi har kommet så langt som vi burde i forhold til hvor mye forskjellig baby burde ha. Han smakte så vidt på maten, og det tok laaang tid før han vente seg til fast føde. Er babyen klar for fast føde ? Barnets fordøyelsessystem trenger tid til å modnes, og det er derfor viktig at du tidligst starter med fast føde når barnet er måneder.


Husk også at det er mer enn barnets alder som bestemmer om barnet er klart for fast føde. Jeg lurer på når jeg kan begynne å gi sønnen min grøt. Han fikk morsmelk og morsmelkerstatning til han var ca uker, men grunnet strore problemer med ammingen har han siden det kun fått erstatning. Nå får han 2ml hver fjerde time.


Kan jeg så smått begynne å gi han grøt,. Kanskje det aller viktigste er at babyen må vise tegn til å være klar for fast føde. Baby led weaning eller babystyrt mattilvenning, er et supert alternativ til å mate babyen med grøt eller annen most mat.


Mange babyer snur seg vekk og nekter å bli matet, eller prøver å stjele skjeen og styre den selv.

Når din baby er måneder gammel er de fleste sterke nok til å holde kroppen oppreist med hofter og knær når det får støtte. Barnet tester benstyrken med bevegelser som kan ligne på dans, et trinn med den ene foten, og så med den andre. Tilslutt kan babyen nesten hoppe i fanget ditt.


Dere som har begynt å gi fast føde til babyen, når gir dere det? Gir dere bare på kvelden, eller får de på dagen også? De statlige anbefalningene sier at når barnet er måneder gammelt, bør fast føde gradvis introduseres som tillegg til morsmelken, slik at behovet for energi og næringsstoffer dekkes.


Det er moro når babyen skal starte med fast føde. Det begynner i det små med litt moste grønnsaker og most frukt, og plutselig en dag er puppen saga blott.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg