torsdag 1. august 2019

Ovnsbakt laks hel

Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. Hel laks med sitron, urter og potetskiver Med mange gjester rundt middagsbordet, er hel laks i ovn en super måte å tilberede laks på. Ikke bare ser det flott ut, men fiskekjøttet holder seg også saftig og godt når laksen bakes med skinnet på.


Skjær evt snitt i skinnet. Gni hele fisken inn med salt, pepper og olivenolje.

Fyll laksen med hele sitroner i skiver, laurbærbla friske urter (rosmarin, basilikum, timian. salvie, persille), 2-stilker sitrongress og hel hvitløk delt i to. Ovnsbakt laks er enkelt, godt og det blir nesten ikke oppvask. Så hakker du litt nøtter (hasselnøtter) og drysser over før du baker laksen i ovnen. Jeg bruker alltid steketermometer og tar ut fisken når den er grader.


Hel ørret tar seg godt ut på et koldtbor og kan gjerne lages ferdig dagen før. Legg fisken i langpannen og dekk med folie. Hell på olje og krydder. Fold folien godt rundt fisken slik at du får et luftig telt over oversiden.


Ta ut pannen og la fisken avkjøle minst minutter uten at du løsner pakken.

Hel ovnsbakt ørret med Geraldinesmør norsk fisk med fransk smak. I min familie har det blitt en tradisjon å servere hel fisk på 1. Selv om denne oppskriften med laks er svært så hurtiglaget, har den mye god smak. Dette kommer alle rundt bordet til å sette pris på. Sv: Helstekt laks Nå er vi stappmette hele gjengen her.


Det smakte kjempegodt! Andreas Myhrvold serverer ovnsbakt laks med smørsaus og salat med rettich og agurk. Oppskriftene på tilbehøret ser du nederst.


Prøv deg på en lakseburger neste gang du setter på grillen. Server laksen hel med kokte poteter og grønnsaker eller salat. Laksen er aller best om den har rosa kjerne. Helside laksefilet stekt i ovn med einerbær, cayennepepper, grønn pepper og sitron.


Hvordan lager man ovnsbakt laks ? Kunsten er først og fremst at du unngår å steke den for lenge slik at den blir tørr og trist. Se skjema med steketider nedenfor). Slik lager du ovnsbakt laks – helt enkelt. Varm opp ovnen til 2grader (1varmluft).


Laks kan både kokes, grilles eller stekes. Velger du det siste, er det lettere å få riktig temperatur på fisken.

Er det skinn på lakseskivene er det lett å ta av skinnet etter stekingen. Pass på at du ikke steker fisken for lenge. Når det er en rosa kjerne, er laksen aller best. Server laksefileten hel med sausen, gode poteter og salat eller kokte grønnsaker.


Lag noen av disse deilige potetrettene til laksen. Dette er oppskriften som Reneé Fagerhøi mener gir oss den beste varianten. Ha soyasaus og olivenolje over laksen og krydre med litt salt og pepper. Ha over revet skall og saft av sitron, og bak i stekeovnen i ca. Del avokado, og ta ut stein og kjøttet med en skje.


En lettvint og smakfull rett, som ikke tar lang tid å lage. Skal du ha selskap er dette en rett som er lett å klargjøre på forhånd. Når alt berre kan settes i ovnen og middagen lager seg sjølv, så er det også midt i blinken i en hektisk kvardag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg