mandag 5. august 2019

Gravid uke 26 trøtt

Fikk du påvist forliggende morkake i uke 1 er vanlig med en sjekk ved ultralyd nå for å se om den fortsatt er forliggende eller om den har trukket seg opp siden livmoren vokser hele tiden. Her kan du lese mer om morkaken. Videoen nederst gjelder fosterets uke som er det samme som mors uke 26.


Graviditeten i uke 26. Tid for en snack Barnet spiser når du spiser, så tenk på hva og hvor ofte du spiser. Lavt blodsukker kan gjøre deg svimmel, skjelven og trøtt , så spis små måltider ofte for å jevne ut tingene. Frem til nå har barnets hjerne sett helt glatt ut.


Nå danner hjernen de karakteristiske sporene og fordypningene for å få plass til alle nervecellene. Vi vet også med sikkerhet at barnet nå reagerer på lys. Barnet holder faktisk hendene opp foran øynene når lyset treffer dem.


Barnet sover nå i lengre, sammenhengende perioder, noen ganger samtidig som deg. Dersom barnet ble født nå. Svært mange gravide føler seg overmannet av en voldsom trøtthetsfølelse i begynnelsen av svangerskapet.


Trøttheten kan gjøre seg gjeldende svært tidlig og virke lammende. Mange tenker ikke på annet enn søvn, og sovner bare de setter seg ned. I uke eller kjenner mange nå ett eller flere symptomer på at man er gravid. Det er vanlig å være trøtt , kvalm, svimmel og få større bryster.


Det finnes ingen behandling med dokumentert effekt, men myke oljer og kremer kan virke forebyggende. Fosteret reagerer på sanseinntrykk utenpå magen, både stryk, lys og lyd. Drøyt halvparten av alle gravide kvinner får i uke vondt i ryggen. Mange kjenner også halsbrann, bekkenløsning og hemoroider. Når du er gravid i uke er det på tide å finne ut hvordan du vil føde.


Jeg har kommet litt ut i uke nå, og jobber fremdeles 1. Nå er det sommer på jobb, så jeg kan ta det veldig rolig der, begynner ikke tidlig, og trenger ikke å ha fulle dager. Men likevel er jeg så utrolig trøtt for tiden, at jeg ikke klarer å holdemeg våken nesten. Om barnet: Reagerer på lys. I begynnelsen av denne uken er fosteret uker gammelt.


Hjernebølger aktiviserer hørsels- og synssystemene, og buklene utenpå hjernen (hjernevindingene) utvikles gradvis fra nå av. Fosteret begynner å reagere på lys som kommer utenfra livmoren. Denne uken åpner gjerne fosteret øynene for første gang, men det ser ikke særlig godt.


Fortsett å prate og synge for fosteret. Lydene vrenges nok noe av fostervannet, og fosteret har kanskje vernix (voks) i ørene også, men hørselen er bedre nå enn tidligere. Rask og trygg leveranse.


Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Det må gjøres etter uke 26. UKENS PAPPATIPS: Ikke bli fornærmet om din kjære ikke har lyst til å dra på slektstreff med hele familien din, eller holde ut til langt etter midnatt på fest med vennegjengen. Ha respekt for at hun er sliten og trenger ro.


Se video om hvordan det er å være gravid i uke her. Jeg var også mye trøtt før jeg fant ut at jeg var gravid. Har alltid vært en trøtt person, men hadde perioder i januar der jeg var ekstra trøtt , og det va nok på grunn av at jeg var gravid.


Fant det først ut i februar på grunn av andre årsaker. Hei jeg er gravid i uke nå og er så trett hele tiden, jeg vil bare sove. Uke trøtt hele tiden. Dermed heller ingen menstruasjoner. Din morgentemperatur er steget til ca.


Du er kanskje mer trøtt enn vanlig, og kan også ha hodepine. Jeg er i uke og opplever at jeg er ekstremt trøtt og sliten om dagene, sover gjerne - timer om natten og timer på dagen. Humøret er også langt nede og jeg tyr til tårene for ingenting.


Det som for et par uker siden var etterlengtede symptomer, er kanskje i ferd med å bli irriterende plager. Noen opplever at kvalmen kommer for fullt denne uka , mens andre føler seg så trøtte at de vil legge seg rett etter jobb.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg