tirsdag 20. august 2019

Kvalme graviditet hvor tidlig

Kvalme i graviditeten er verst tidlig på dagen for mange og blir derfor kalt morning sickness på engelsk. Hos noen kan kvalmen være der til alle døgnets tider. Den nøyaktige årsaken til svangerskapskvalme er ikke kartlagt, men den har vært knyttet til en stigning i svangerskapshormonet hCG.


Et annet klassisk symptom på graviditet er kvalme. Dessverre oppstår den ikke bare på morgenen, men kan komme når som helst på dagen. Det kalles gjerne morgenkvalme, men for enkelte kan kvalmen vedvare utover dagen. Kvalme og oppkast har ingen skadelige effekter for fosteret, men påvirker livskvaliteten til den gravide.


Idag mårrest begynte jeg å kjenne en kvalme , som jeg kjenner igjen fra mine tidligere svangerskap. Jeg synes dette er frykelig tidlig , og tenker at det kanskje er andre ting enn graviditet. Synes å huske at morgenkvalmen ikke startet så tidlig , men mulig det er individuelt? Når startet din morgenkvalme? Har bare et spørsmål.


Hvor tidlig kan man begynne å kjenne kvalme i en graviditet ? Kan det merkes bare få dager etter. Over 8gravide kvinner med minst en tidligere spontanabort deltok i denne studien. Snittalderen på kvinnene var år da studien startet. Enda sikrere enn tidlige graviditetstegn.


Hvis du venter på å bli gravi har du lett for å tolke alle mulige endringer som tegn på graviditet. Er du i tvil bør du kjøpe en graviditetstest. Hvis resultatet er negativt, og du fortsatt ikke har fått menstruasjonen tilbake, kan det hende du tok testen for tidlig. Vent noen dager og prøv igjen. Men noen blir det dagen etter befruktningen.


Desverre er det ofte slik at jo tidligere man blir kvalm, jo lenger sitter det i. Det er heldigvis veldig få som forblir kvalme gjennom hele svangerskapet. Artikkel med full oversikt over. Ej altså, er ved at gå amok - hvor tidligt kan evt. Siden sidste søndag har jeg haft kvalme , først dage hvor det var virkelig slemt og derefter kommet og gået lidt, i dag rigtig slemt igen med madlede og sådan. Kvalme i tidligere svangerskap gir noe økt risiko for slike plager i et nytt svangerskap.


Arv synes å spille en rolle. Det er usikkert om psykiske faktorer kan ha en betydning, men det er mer sannsynlig at eventuelle psykiske plager er en følge av enn en årsak til kvalmen. Det er så mye snakk om kvalme at du kanskje forventer å få slike plager, men det er mange som slipper helt unna eller kanskje bare merker det noen få uker tidlig i svangerskapet. Dessverre finnes det ingen mirakelkur mot kvalme , men nedenfor får du noen tips som kan hjelpe. Svangerskapskvalme (emesis gravidarum) er så vanlig at det ofte blir betegnet som en normal del av tidlig graviditet.


Rundt av gravide opplever kvalme i løpet av graviditeten. Morgenkvalme kan i seg selv gi mistanke om graviditet. Symptomene starter oftest i 4. Jeg har merket det tidlig , ikke superkvalm så jeg spyr, men svak kvalme og ikke like lyst på frokost. Kommer i bølger og merket det først etter at jeg var dager siden mens.


Testet på dag og den var positiv, og den svake kvalmen blir sterkere. Men kommer altså midlertidig og blir borte igjen. Puha det var tidligt min kvalme kom først da jeg var måneder henne - det var så her jeg valgte at teste tillykke med graviditeten , håber kvalmen går lidt i sig selv igen. Jeg ble småkvalm allerede forrige onsdag (altså for dager siden).


Jeg er trøttere enn vanlig og har hatt murringer i ryggen siden onsdagen. Kvalmen ble sterkere for hver dag som gikk. Håper at jeg er gravi og føler meg gravid (har vært det to ganger før, så vet jo litt hvordan det er). Hvis du ikke oplever kvalme i løbet af din graviditet , er det dog heller ikke unormalt.


Det er ligeså naturligt og der er mange kvinder, som ikke har kvalme overhovedet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg