fredag 23. august 2019

Hva er for lavt blodtrykk

Høyt blodtrykk forekommer oftere enn lavt blodtrykk. For dem som rammes av lavt blodtrykk , er det et problem som det ofte ikke finnes noen god behandling for. Hva er lavt blodtrykk ? Det er definitivt best å ha et lavt blodtrykk , men hvis det blir for lavt så vil man kunne bli slapp og svimmel. Du sier ingenting om hva som er blitt gjort i ditt tilfelle, om du er utredet eller om du skal utredes for årsaken til dette lave trykket.


Hva er for lavt blodtrykk

Hvor farlig er egentlig høyt blodtrykk ? Hvorfor er det så viktig å ha et normalt blodtrykk , og hva bør blodtrykket helst ligge på? Kan vi gjøre noe selv for å senke trykket? Her får du svar på alle de viktigste spørsmålene om både normalt, lavt og for høyt blodtrykk.


Vanligvis gir ikke lavt blodtrykk noen særlige symptomer og plager, men dersom det blir unormalt lavt kan det føre til ustødighet, svimmelhet og besvimelse. Finn klinikker, priser og les anmeldelser. Lavt blodtrykk (hypotensjon) er en tilstand når trykket i arteriene er unormalt lavt.


I de fleste tilfeller er blodtrykket vedvarende lavt uten en sikker årsak og uten at det gir symptomer. Pulsforskjell over er farlig. Grunnen er at ved lavt blodtrykk er blodstrømmen til hjernen for svak og langsom når vi reiser oss fra passiv til aktiv. Resultatet er som regel typisk for personer som har arteriell hypotensjon ved fødselen. Mennesker med lavt blodtrykk bør også unngå sterk varme som for eksempel badstu.


Sterk varme senker blodtrykket så derfor bør mennesker med lavt blodtrykk unngå dette, sier Dyvik Ellingsen. Den medisinske betegnelsen på stillingsbetinget lavt blodtrykk er ortostatisk hypotensjon. Tilstanden innebærer at blodtrykket reduseres når du reiser deg fra liggende eller sittende og til stående (ortostatisk) stilling. Ortostatisk hypotensjon er et funn, en observasjon som legen gjør, og ikke en. Ved graviditet synker ofte blodtrykket noe.


Ved febersykdommer og også ved langvarige svekkende sykdommer kan blodtrykket bli lavere enn normalt. Ved enkelte sykdommer som virker inn på hormonproduksjonen, kan det opptre lavt blodtrykk. Dette gjelder for eksempel ved hypotyreoidisme , hvor det er svikt av skjoldbruskkjertelens hormoner.


Er lavt blodtrykk like ille? Jeg har ikke merket noenting til slapphet og svimmelhet når jeg reiser meg. Riktignok var jeg mye svimmel og trøtt på sykehuset, men har ikke vært det tidligere.


Hva er for lavt blodtrykk

Har akkurat hatt time hos jordmor, og hun mente at jeg hadde et veldig lavt blodtrykk. Personer med hypotensjon kan oppleve svimmelhet, ørhet eller besvimelse. Jeg har null peiling på hva som er et normalt blodtrykk , og lurer på om det stemmer at mitt er lavt ? Hvis du lider av dette problemet, er det noen matvarer som kan hjelpe til med å behandle lavt blodtrykk. Jeg var på apoteket her om dagen og jeg brukte blodtrykksmaskinen der på et innfall. Til min overraskelse var blodtrykket mitt 1over 74!


Dette virker veldig lite, men jeg har ingen symptomer eller noe. Bør jeg oppsøke lege? Vi har blodtrykksmåler hjemme fordi samboeren skal prøve å få ned blodtrykket sitt. Mitt er alltid lavt , men hvor lavt er for lavt ? Er ikke det veldig lavt for ei på snart år.


Hva er for lavt blodtrykk

Jeg kjenner i perioder at det svartner litt for meg hvis jeg reiser meg raskt. Undertrykket (diastolisk trykk) er trykket som måles mellom hjerteslagene når hjertet hviler. I perioden med lavt blodtrykk kan du merke svimmelhet når du reiser deg, men det er helt ufarlig.


Blodtrykket stiger vanligvis noe med alderen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg