mandag 5. august 2019

Svingende stoffskifte

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen.


Lavt stoffskifte fører til at alle prosesser i kroppen går langsommere, og det er ikke uvanlig å ha en opplevelse av treghet i kroppen. Les også: Studie: Besteforeldre viktige for unges mentale helse. Høyt stoffskifte gir andre symptomer.


Jeg har diagnose svingende stoffskifte. Mine verdier er da såpass lave at jeg burde ta medisiner men siden jeg er så lav i max to dager så har jeg valgt å fortsette uten. Mer kjent er sammenhengen mellom fødselsdepresjon og stoffskifte.


Det er ikke uvanlig at gravide får stoffskifteproblemer i forbindelse med fødsel, og de som får slike problemer er også i større fare for å utvikle fødselsdepresjon – og ofte i langt alvorligere grad. Både om du blir behandlet for lavt eller høyt stoffskifte kan det ta tid å lande på riktig dose medisiner, noe som kan føre til at legen øker eller senker dosen over tid frem til man er fornøyd med blodverdier og symptombilde. Dersom en frisk skjoldbruskkjertel får mer TSH vil den øke produksjonen av stoffskiftehormoner. Hyt stoffskifte , leve med - Norsk Helseinformatikk 19.


Det kan ogs se ut til at mitt stoffskifte er svingende , s jeg avventer nye svar. Bruk av Levaxine - - ME-forum Men jeg er en person som har mange symptomer p hyt stoffskifte mens. Vanlige symptomer ved hyt stoffskifte - Thyroidea Norge Irritabilitet, svingende humr.


Ja det er vanlig å starte med mikrogram, men du kan ta den første uken synes jeg, andre har gjort det slik etter legens ordre. Det er egentig ikke så himmelvid forskjel på en TSH på og en på fordi TSH er logaritmisk og er veldig høyt også. Hyperaktivitet, forvirring, nervøsitet, irritabilitet, svingende humør, økt appetitt, hevelse rundt øynene, følelse av rusk i øyet, lav toleranse for høye lyder og skarpt lys, var også blant de mange symptomene hun levde med. Udtagning af prøver på forskellige tidspunkter af døgnet TSH, T Tog andre hormoner i kroppen varierer i styrke i løbet af dagen.


Dette er en naturlig mekanisme, som kroppen bruger så man kan sove om natten og være vågen i løbet af dagen, herunder, regulering af døgnrytmen. Et svingende blodsukker som du har fører ofte til småspising og da spesielt av mat som inneholder karbohydrater, da kroppen din vet at dette vil øke blodsukkeret ditt og du vil føle deg bedre i en kort periode (inntil blodsukkeret synker igjen). Dette vil også være med på å holde vekten oppe eller føre til vektøkning. Jeg mener ikke høyt og lavt samtidig, men svingende i perioder. Altså jeg har hatt symptomer på lavt stoffskifte i en lang periode, og nå har det snudd til høyt i løpet av lengre tid.


Jeg fikk påvist lavt stoffskifte for to uker siden, og symptomene på lavt stoffskifte ebbet av og nå har jeg høyt. Men, det kan være også være angst. Svingende høyt og normalt stoffskifte ? Hypothyreose (lavt stoffskifte ) skyldes for liten produksjon av stoffskiftehormonet thyroxin i skjoldbrusk-kjertelen. I de aller fleste tilfellene skyldes hypothyreose defekt i selve skjoldbruskkjertelen. Den vanligste årsaken til hypothyreose hos voksne er kronisk autoimmun betennelse i skjoldbruskkjertelen.


Vi bryr oss om ditt personvern. Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Fikk brev idag om at prøvene var veldig fine så håper det går veien nå.


Men kommer til å kreve den ekstra. Ble for andre gang operert i januar i år og da tok de hele kjertelen. Denne gangen tok de ikke engang røntgen av halsen før operasjonen så jeg fikk rett i mine bange anelser.


Dersom dere ikke finner noen organiske årsaker til det svingende blodtrykket (nyreprøver, stoffskifteprøver etc), tablettene tas som de skal og til regelmessige tider (vurdert dosett eller utlevering via hjemmesykepleie eller bruke doseposer?) og at det ikke dreier seg om målefeil så er jeg redd det blir veldig vanskelig, med mindre han. Jeg var glad det ikke var høyt stoffskifte , for en bahandlingen høres destruktiv ut den. Artikkelen omhandler i hovedsak stoffskiftesykdommer i forbindelse med svangerskapet, men jeg oppfatter utsagnene å gjelde stoffskifte sykdommer generelt.


Men det har også svingt litt opp og ne noe som kanskje har med både livssituasjon, stress og kosthold å gjøre – som heller ikke har vært stabilt hele livet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg