tirsdag 13. august 2019

Høy puls gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Les tester og sammenlign priser på pulsklokker fra bl. Mange gravide opplever en følelse av at hjertet banker fortere og hardere enn før.


Dette symptomet i svangerskapet er stort sett uskyldig, og årsaken til at det blir slik er at hjertet må pumpe mer blod rundt i kroppen og til livmoren. Hjertet må derfor slå raskere for å sikre kroppen den nødvendige blodtilførselen. Hjertebank blir mer fremtredende når du anstrenger deg, fordi.


Jeg er uker gravid. Bare jeg beveger meg litt er pulsen over 100. Har begynt med rosenrot, men lurer på om det er bra å spise det når man er gravid.


Siden svangerskapet begynte har jeg vært plaget med mye hjertebank. Dette er jeg blitt utredet for med timers EKG og de fant ut at jeg har hyppige VES og bigemini. I følge legen er det vanlig at pulsen øker når man er gravid. Det som plager meg er at pulsen plutselig øker når jeg er ute og feks shopper.


Kjenner bare pulsen dunker og dunker og som at blodårene er på vei ut a. En puls over 1for en gravid kvinne setter henne fosteret i fare. Når blodet pumper gjennom kroppen og flyter til arbeidende muskler, renner det vekk fra fosteret. En norsk studie viser at høy hvilepuls øker risikoen for hjerteinfarkt og andre typer alvorlig hjertesykdom hos ellers friske mennesker. Studien fant at for hvert tiende ekstra slag i minuttet, øker risikoen for å dø av hjerteinfarkt og annen iskemisk hjertesykdom hos kvinner under år med hele prosent.


På over 1slag per minutt, kan denne omdirigering av blod bli farlige for barnet. Har akkurat blitt gravid er bare uker på vei. Og jeg er litt bekymret, de siste dagene har jeg hatt veldig høy puls , den har vert på mellom og 1uten at jeg har gjort noe fysisk, normal. Vi har det godt sammen alle og gleder oss til babyen. Jer er ikke i så bra form for tida, men jeg tror babyen har det bra.


Siden begynnelsen av juni har jeg vært plaget av høy puls , og det har blitt ve. Noen kjenner bare en vibrerende følelse i brystet, andre får tydelig hjertebank ledsaget av tungpust og uvelhet, mens enkelte ikke merker noe. Høy puls er normalt når man anstrenger seg fysisk. Det er ikke farlig med høy puls. Men iallefall, oppsummeringen er.


Det kjennes som om det dunker i brystet og er ubehagelig. Har også en del vondt i hodet. Lavt blodtrykk kombinert med høy puls er vanligvis et tegn på en feilfunksjon i hjernen og hjertet. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Som hjertet slår raskere, begynner det å anstrenge seg i et forsøk på å pumpe blod til ekstremiteter av kroppen.


De fleste som har høyt blodtrykk, føler seg ikke syke. Kanskje du er bekymret for den lille dersom du skulle besvime? Som regel går alt veldig fint, og svimmelhet er en vanlig følelse å kjenne på når du er gravid. Det kan være flere årsaker til at du føler deg svimmel i graviditeten.


Og at det vil være bedre i den alderen å ha et lavere blodtrykk med en høyere puls enn lav puls og høyt blodtrykk. En sykepleier har også informert meg om at når man passerer rundt 5 så kan lavt blodtrykk sees i sammenheng med høy puls og at lav puls kan sees i sammenheng med høyt blodtrykk. Men ellers kommer det vel an på hva den sånn ca har ligget rundt ellers.


Da ble jeg nøye overvåket. Men hvis det bekymrer deg kan du ringe inn å høre! Derfor er det først og fremst som må gjøres for en kvinne som føler seg økt puls , å roe seg ne du kan ligge på sofaen og hvile litt. Noen ganger er slike tiltak nok til å gjøre puls normaliseres.


Behandling av høy hjertefrekvens under graviditet i dette tilfellet kan reduseres til vedtak av varm dusj (badet snakker ikke). Gravide bør ikke trene med høyere puls en 16 men det viktigste er å lytte til kroppen og innstille seg på at det ikke er tid for formstigning mens man er gravid. Hva er de vanligste årsakene til en høy hvilepuls? En hvilepuls regnes som høy hvis den faller over 1slag per minutt, øvre del av en normal puls , selv om noen pasienter kan velge å bli vurdert for mulig behandling hvis pulsen er konsekvent over eller til og med slag per minutt.


Diagnose av høy hjertefrekvens under graviditet krever ikke ekstra utstyr. Denne prosedyren utføres av en kvinne ved hver avtale med en lege (det være seg en terapeut, kardiolog eller obstetrikeren-gynekolog). Var hos jordmor i dag tidlig og fikk vite at jeg har høy puls.


Men med en slik måling kan en gravid kvinne ganske enkelt klare seg selv. Blodtrykket var fint og alt var normalt. Hun forklarte at det har noe med kostholdet og mosjon å gjøre. For å vite sikkert om du har høyt blodtrykk må du måle det, ofte flere ganger. Leger bruker som regel en oppblåsbar mansjett rundt overarmen og et stetoskop som registrerer lydene fra pulsåren når den åpnes og lukkes.


Høyt blodtrykk oppdages som oftest på en tilfeldig blodtrykkskontroll.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg