torsdag 8. august 2019

Magesmerter mensen

Mange plages med magesmerter , og årsakene til plagene kan være mange. Det skilles mellom akutte og kroniske magesmerter , og noen svar kan du også få ut fra hvor i magen smertene sitter. Smertene kan også forårsakes av ekstraabdominal patologi (refererte smerter).


På fagspråket heter menstruasjonssmerter dysmenoré. En del jenter har store magesmerter eller kjenner seg trøtte og slitne under mensens første dager. Noen kan føle seg oppblåste og ha løs mage, eller være kvalme, mens andre kan føle at de ikke yter like bra som ellers i for eksempel idrett. Andre har ikke plager i det hele tatt. Luft kan være fryktelig vondt, men er ikke farlig i seg selv.


Det er nesten ingen grenser for hva magesmerter kan være tegn på. Magesmerter er et symptom ved mange ulike sykdommer og tilstander. Tommelfingerregler ved magesmerter : Gi barnet ro under måltidet, ikke stress. Ved amming, ikke bytt brystet for ofte, la det få i seg den fete melken som kommer mot slutten av måltidet. La barnet få muligheten til å rape etter endt målti la det komme opp ved din skulder og stryk barnet varsomt over ryggen mens det støttes under rompen.


Det ligger mange forskjellige organer i mageregionen som kan gi smerter. Man skiller først og fremst mellom smerter fra magesekken og smerter fra tarmene. Noen er kroniske, mens andre er forbigående og varierer i perioder.


Noen av plagene oppstår ofte på grunn av en forstyrrelse i tarmfloraen, og det kan det skyldes ensidig og uheldig kosthol inaktivitet, mye bruk av medisiner og antibiotika over lang ti mens andre skyldes parasitter og bakterier vi får i oss, forteller hun. Vi skiller vanligvis mellom akutte og kroniske magesmerter. Alle som opplever akutt innsettende sterke smerter – enten fra brystet eller buken – bør raskt oppsøke lege for å avklare årsaken, sier Jørgen Valeur, lege og ph. Klinikk for Medisin ved Lovisenberg Diakonale Sykehus. Hos de fleste kvinner er menstruasjonen nokså regelmessig.


Den kommer med til dagers mellomrom, men mellomrommene kan variere med noen dager fra gang til gang. Ved matallergi vil kroppens immunforsvar aktiveres mot proteinene fra maten, mens ved matoverfølsomhet er ikke immunsystemet involvert, men symptomene kan likevel ligne allergireaksjoner. Symptomer: Vanlige symptomer kan være smerter, diaré, kvalme, kløe, eksem og elveblest.


Smertene blir verre på tom mage og lindres ofte når du får i deg litt mat og drikke – spesielt melkeprodukter. Sure oppstøt, kvalme og eventuelt oppkast. Du kan ikke avgjøre hvilken type magesår du har ut fra symptomene. Har du lyst til å lese om et kjerringråd mot smerter i forbindelse med mensen ? Mens noen synes det er greit med ibux og paracet så synes andre at naturlige midler er det som skal til for å bli kvitt menssmerter.


Ls mage og fryktelige magesmerter hver gang jeg har mensen det. Det er jo helt vanlig ha magesmerter under mensen , jeg er ogs en del. Frste Graviditets tegn fra el? N kommer det kun reste- mens , som er slik brun.


Noen har kortere syklus, mens andre har lengre. Det kan være lurt å notere når menstruasjonen begynner, uansett om den er regelmessig eller uregelmessig. Hva kan være grunnen til at man ikke får mensen , når man ikke er gravid? Uregelmessig mens eller at mensen forsvinner er vanlig og skjer hos cirka prosent av alle kvinner. Men selv om de ikke er så alvorlige som for eksempel pankreatitt, betyr det ikke at de ikke er viktige.


Enkelte matingredienser er ikke bra for kroppen din, og du vil merke dette. Kroppen vil beskytte seg selv. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg