mandag 19. august 2019

Rått egg gravid

Egg inneholder alle næringsstoffene bortsett fra vitamin C. Se oppskrifter med egg her. La deg inspirerere. Se våre produkter her. Se hvordan du lager den her. Rask og trygg leveranse.


Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Norske egg som selges i butikk og som er pakket i kartong skal ikke inneholde Salmonella og kan derfor trygt spises rå.


Når du er gravid er det viktig å spise sunt og variert, slik at du får i deg alle næringsstoffene du og barnet trenger. Det er bare noen få matvarer som kan inneholde mikroorganismer eller stoffer som kan være skadelig for barnet i magen. Mange land har en høyere forekomst av skadelige bakterier og parasitter enn vi har i Norge.


Det er derfor klokt av deg som gravid å være ekstra forsiktig med mat i utlandet. De hygienereglene du praktiserer i Norge, må praktiseres enda strengere i utlandet. Unngå spesielt rått kjøtt og rå fisk. Vask eller skrell rå grønnsaker, frukt. Jeg er gravid i uke 23.


Bør man unngå rått egg i svangerskapet? Kort oppsummert: I Norge er det helt greit å spise rått egg. Hadde det ikke vært det så hadde det stått en advarsel mot dette på Matportalen. I utlandet så skal man være forsiktig med å spise rå egg , og det er pga faren for salmonella.


Og dette gjelder da uansett om man er gravid eller ikke. Bestemor er med i rebekkalosjen og bestefar er med i Odd fellow. De sier ikke stort, men at de driver med humanitært arbei hjelper de som trenger det og krever ingenting tilbake.


De jobber i skyggen på en måte. Om man er gravid eller ei, frardes spise bltkokte eggr egg utenfor. Unng spesielt rtt kjtt, uvaskede grnnsaker, frukt og br. Forebygging av matinfeksjoner i helseinstitusjoner - FHI 1. Br man unng rtt egg i svangerskapet? Midwife og Siri svarer R egg Ekspertsvar.


Det frarådes derfor også å spise retter med helt rått egg , som hjemmelaget iskrem, majones eller rå eggeplomme på biff tartar. Eggene er stemplet med best før og dato. En undersøkelse utført av Nofima matforskningsinstitutt med syv måneder gamle egg viste at det ikke var noe i veien med eggene, verken på smak eller med bakterier. I dag er salmonellarisikoen så liten at du uten problemer kan ta et rått egg over tartarretten eller la egg være en del av råkremen.


Skulle et egg være infisert av salmonella, vil bakteriene nesten alltid sitte i skallet og ikke inne i egget, fordi salmonellabakteriene fester seg på egget når det presses ut av hønas bakdel. Så, du kan godt spise rått egg , det er egentlig ikke så veldig stor forskjell på om du spiser rått eller kokt egg. Mannen min er kokk og lager mye god mat spesielt når vi har gjester. Og siden jernbehovet øker når du er gravid , bør du merke deg at grove kornprodukter er en god jern- og folatkilde. Det samme er kjøtt: Gravide kan spise alle typer kjøtt dersom det er gjennomstekt eller gjennomkokt.


Kylling er anbefalt, det samme er egg , bønner, linser og erter. Har forsøkt å søke på nettet, men lite å finne. Fant et sted at man ikke bør spise løyrom, og noen mener også at man ikke bør spise kaviar?


I Norge spiser vi rå egg med god samvtittighet, men spiser du egg i utlandet, f. Spania, så må egget være helt gjennomkokt. Dersom eggeplommen er flytende eller egget er rått kan dette føre til salmonellasmitte. Alle vet jo at men halst skal holde seg unna rått egg , når man er gravid. Marsipan har jeg jo alltid tatt som en selvfølge at jeg ikke skal spise,.


Men er det ikke rått egg i majones? Er det trygt å spise? Det er spennende å være på reisefot, oppleve nye kulturer og smake på eksotisk mat. Men som gravid er det ekstra viktig å være påpasselig med mat i utlandet.


Der er det ofte andre og flere bakterier og parasitter enn det vi har i Norge. God kveld i stuen eller god morgen, alt etter som ;-) Har hørt at man kan gi råe egg til katter fordi det gjør pelsen blank. Stemmer dette, eller er det bare noe anti kattefolk har satt ut, slik at katte elskere rett og slett sørger for å gi katten sin et kortere liv?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg