mandag 19. august 2019

Omgangssyke med feber

Norsk robotteknologi fjerner norovirus fra rom og utstyr. Automatiser desinfeksjon av rom og utstyr. Bekijk nu ons uitgebreide assortiment Feber. Voor 23:bestel is morgen thuis! Betaal zoals je wilt.


Vooraf, achteraf of gespreid. Ervaar het gemak van Wehkamp. Sykdommen varer normalt fra noen få dager til en ukes ti og den smitter lett.


Virusinfeksjon i tarmen er en vanlig årsak til diaré og oppkast. De fleste som får omgangssyke oppsøker ikke lege, så antallet som blir syke er svært høyt. Ofte begynner omgangssyke med kvalme, som følges av oppkast og diaré. Omgangssyke er svært smittsomt, og utbrudd i skoler og barnehager er vanlig. Alle aldre kan smittes av omgangssyke , men barn er ekstra utsatte.


For å unngå smitte er det viktig med god håndhygiene, både hos den som er smittet og den som steller den syke. Dersom barnet ditt har fått feber og samtidig kaster opp, er det ofte et tegn på infeksjon i magen, og mange barn med omgangssyke kan få litt feber. Det forteller Ketil Størdal, barnelege ved Sykehuset Østfold. Jeg har hatt en helvetes natt, og jeg lurer på om jeg kanskje kan ha fått omgangssyken, men jeg trodde omgangssyke var tap av matlyst, kvalme og oppkast, diaré og feber. Jeg fryser, men har ikke feber , er oppblåst, har har diaré, men ikke kvalme, oppkast, og jeg har god matlyst.


Grundig håndvask forebygger smitte. Små barn med uttalt diaré og oppkast som er syke og medtatte bør tilses av lege. Det samme gjelder for voksne med kraftige symptomer og nedsatt almenntilstan forteller Lange. Passerer feberen grader og barnet er preget av den høye temperaturen kan det være aktuelt å gi febernedsettende for å bedre allmenntilstanden. Behandling ved omgangssyke.


Det finnes ingen behandling mot norovirus infeksjonen, men man kan lindre symptomer og forebygge komplikasjoner. Ikke gi drikke med for mye sukker (slik som for eksempel brus) da dette kan øke graden av diaré. I noen sammenhenger kan det være ønskelig av smittevernhensyn. Barn med feber bør først og fremst av hensyn til seg selv holdes hjemme til barnet er feberfri. Diaré med eller uten brekninger.


Barn med diaré kan vende tilbake til barnehagen to døgn etter at de har blitt symptomfrie. Dette gjelder også bleiebarn. Smitte kan skje ved kontakt med tarmbakterier eller ved dråpesmitte (gjennom spytt ved hoste eller brekninger). Den smitter svært lett og kan ramme alle aldersgrupper.


Mest utsatt er små barn og eldre, fordi de lettere blir dehydrert som følge av infeksjonen, og fordi deres immunforsvar ikke alltid er like godt som hos voksne. Oppkast og diaré ( omgangssyke , gastroenteritt) Bakgrunn: Oppkast og diaré ( omgangssyke ) er vanlig i småbarnsalderen. Både små og store rammes, men sykdommen kan være farlig for de minste.


De aller fleste episoder med oppkast og diaré er forårsaket av virusinfeksjoner. Det vanligste viruset i småbarnsalder er rotaviruset. Slik kan du unngå sykdom i høst. Du kan aldri være helt sikker på å unngå sykdom og holde deg frisk i høst og vinter. I noen tilfeller kan vann og matvarer som har virus i seg være årsaken til omgangssyke.


Symptomer på omgangssyke. Vanlige symptomer på omgangssyke er diaré, oppkast, magesmerter og feber. Merk at slike midler ikke fjerner årsaken til diaréen, og skal derfor kun brukes når det er høyst nødvendig.


Dersom du har gått med diaré over lengre tid kan du forsøke å bruke probiotika (tilskudd med melkesyrebakterier) i en periode. Med diaré menes minst omganger med vanntynn avføring i døgnet. Selv om det er ubehagelig, er det sjelden farlig.


Nå er høysesongen for omgangssyke i gang. Klar for vinterens runde med oppkast og diaré? I tillegg får mange influensalignende symptomer som feber , muskel-og leddverk og hodepine. Hva med barn som har hatt feber ? Når er det greit å sende barnet i barnehage?


Jeg ser mange snakker om at barnet skal holdes hjemme timer etter at det er feberfritt. Det viktigste er at barnet har en god allmenntilstand og selvsagt er feberfri. Det er ikke en anbefaling vi har gått ut med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg