torsdag 8. august 2019

Gravid 3 trimester

Tredje og siste trimester handler mye om å bli klar – til fødselen, den nye hverdagen og rollen som foreldre. Nøkkelord er fødselsforberedelse og hvile. Her er tingene du bør huske på i tredje trimester.


I de siste månedene i svangerskapet er er det mange viktige ting du som er gravid bør gjøre. Her er en liste med gode forslag for deg som nærmer deg termin eller er inne i ditt tredje trimester.

Mot slutten av tredje trimester kommer tyngdefølelsen for fullt. De første ukene regnes som første trimester. I denne perioden utvikler fosteret de ulike organene i kroppen. Vanligvis kommer den største vektøkningen i uke til 2 for så å avta noe i 3. Dette er første uke i 3. Men for enkelte kommer den største vektøkningen i siste trimester. Man gir litt opp, orker ikke å passe på vekten.


Les mer om vektøkning i denne artikkelen.

Det får bli som det blir. Den sidste del af graviditeten kaldes for ’tredje trimester ’, og varer fra fulde uger og indtil barnet fødes. Mange gravide har på dette tidspunkt erfaret, at de må sætte tempoet lidt ned. At løbe efter bussen er bandlyst, og det er blevet lidt sværere at cykle og især svært at sætte farten op for at nå det grønne lys. Anbefalingen gjelder for influensasesongen (høst og vinter).


Ta kontakt med fastlege for å få vaksine. Om influensavaksine. Studier viser at vaksinen gir like god beskyttelse for gravide som for andre friske voksne. Du begynder at blive stor og maven bliver tungere og tungere. De fleste gravide føler sig belastede, ryg og bækken kan værke og måske døjer du med tiltagende vand i kroppen?


Vet jo at dette kan være et tegn på svangerskapsforgiftning. Skal til kontroll på torsdag, så får jo uansett avklart det da regner jeg med. Men er det flere som har kvalme på slutten av svangerskapet - uten at det er snakk om svangerskapsforgiftning?


Er i uke nå, og disse kvalmefornemmelsene h. I det sidste trimester ligger din baby inde i maven og modnes helt færdig og bliver mere og mere klar til at kunne “klare sig selv” udenfor livmoderen. Jo tættere på terminen du kommer jo mere moden og klar vil din baby være til livet udenfor livmoderen. Symptomer kjenner du som regel ikke før i uke 4.

I uke er mensen forsinket med én uke. Hva kan du forvente deg i første trimester ? Alt om symptomer, kostholdsrå fosterutvikling, vanlige svangerskapsplager og nyttige tips til deg som gravid. Læs om hvordan baby nu for alvor udvikler sig og bliver til den baby, du snart skal møde. Den største cellen i kvinnekroppen er egget, og i første trimester blir egget blir befruktet av spermie som trenger inn i egget. Kvalme utløses jo lettere siden hun er gravid.


For de aller fleste gravide med svangerskapskvalme så blir det mye bedre utover i svangerskapet. Feber og sykdomsfølelse som blir fulgt av et utslett som gjerne starter på brystet og ryggen og sprer seg til ansikt, hodebunn, armer og ben, kan være vannkopper. Etter et par dager danner det seg en skorpe som etter hvert faller av.


I munnens slimhinne kan en. Utslettet klør ofte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg