mandag 12. august 2019

Samleie under mensen

Siv Gamnes forklarer også at det er flere som tror det er umulig å bli gravid ved å ha sex under menstruasjon. Gjelder dette deg, må du derimot tro om igjen. For de fleste kvinner er perioden man har mensen en sikker periode, fordi et egg ikke vil kunne feste seg de første dagene under menstruasjonen. Jeg kunne aldri hatt det, fordi jeg ikke føler meg spesielt renslig når jeg har mensen.


Samleie under mensen

Men hvis en venninne av meg hadde kommet og fortalt at hun hadde hatt det, så hadde jeg syns det var helt greit. Med andre ord: jeg syns sex under mensen er helt ok. Bade og samleie med mensen.


Hvorvidt gjelder å ha samleie mens man har mensen , forklarer Paulik at dette er uproblematisk, men at mange synes det er ekkelt. Legg et håndkle under rumpa slik at sengetøyet ikke søles til. Man er også litt mer utsatt for infeksjoner under mensen , så det er lurt å bruke kondom hvis samleiet skal utføres.


Det avhenger av din og partnerens lyst og innstilling. Det er også lettere å bli smittet av seksuelt overførbare. Kan man ha sex når man har mensen ? Om du selv vil og har lyst.


Både kjæling og samleie er mulig. Selve samleiet kan kjennes litt annerledes enn vanlig, siden fukten i skjeden blandes med blod. Du kan veldig gjerne trene, også under mensen.


Vi har funnet på ting flere ganger, og vi følte at det var den rette tiden til å gjøre det på. Vi begynte med å kose og kline, og så plutselig så lå vi der nakne og hadde sex. Det var en fin opplevelse, og vi kommer nok til å gjøre det snart igjen.


Men jeg lurer på hva som egentlig er normalt å gjer under et samleie ? Ogaså gynekolog Mette Haase Moen, som er spesialist i fødselshjelp og kvinnesykdommer og overlege ved kvinneklinikken på St. Olavs Hospital, sier at du risikerer å bli gravid ved sex under mens. Man bør være oppmerksom på at man kan bli gravid ved ubeskyttet samleie i de siste dager av en menstruasjon.


Samleie under mensen

Lurer på hva dere synes om å ha sex når jenta har mensen. Vil høre både hva jenter selv synes, og hva gutta syns om dette. Selv har jeg aldri gjort det, og ingen av mine venninner har det heller- sier de.


I alskens spørrespalter får man inntrykk av at det er helt vanlig ,noe de fleste gjør. Er du kåt og har lyst på sex, er ikke mensen noen hindring. Har til nå ikke møtt noen menn som finner det ekkelt, men det kan jo være kjekt å legge et handkle under , eller for eksempel ha sex i dusjen. Samleie under menstruasjon er i utgangspunktet ikke skadelig, men kvinnens kropp er mer sårbar i denne perioden.


Noen kvinner opplever økt seksuell lyst under menstruasjonen. Vaginal pH er høyere og dermed mindre syrlig enn normalt, livmorhalsen ligger lavere, livmorhalsåpningen er mer utvidet og livmorslimhinnen er fraværende. Hun mener sex mens du har mensen har sin klare fordeler (og noen ulemper).


Har jenten smerter under mensen vil samleie kunne lindre disse, heter. Dersom du har mensen når du starter på brettet er du sikker fra første pille hvis du starter. Det er svært vanlig å kjenne trang til å tisse mens man har samleie.


Samleie under mensen

Det er likevel svært sjelden at noen tisser på seg! Noen av de gode følelsene som oppstår under samleie kan dessuten minne litt om å skulle tisse, og kanskje er dette tilfellet også for deg. Jeg synes du skal bestemme deg for å slappe helt av når du har sex. Ifølge samme nettsted oppleves smertene under samleie når du har en soppinfeksjon som å rive opp et åpent sår. Dessuten har kvinner som har sex mens de har en soppinfeksjon i underlivet, prosent sjanse for å få det tilbake igjen, skriver nettstedet.


Kanskje er ikke lysten på sex like stor under hele eller deler av svangerskapet. Hormonendringer, slitenhet og kvalme kan minske sexlysten hos noen i første trimester. I andre trimester så øker blodstrømmen til kjønnsorganene og brystene, noe som kan øke appetitten din på sex igjen.


Blødning utenom mens. Kan ikke få orgasme under sex. Svært mange kvinner har erfart at de får blærekatarr etter samleie. Du holder deg hjemme under menstruasjonen i frykt for uhell.


Du føler deg sliten, spesielt under menstruasjonen. Dette kan bety at du har jern- og blodmangel, også kalt jernmangelanemi. Anemi oppstår når kroppen ikke klarer å lage nok røde blodlegemer til å veie opp for tapet du får ved blødningene. Det er selvfølgelig reelt at man opplever smerte og plager, men det er egentlig veldig få som har denne diagnosen. Mange unge jenter lever under et enormt press, også seksuelt.


Samleie under mensen

Dette kan føre til at man strammer muskulaturen, både bevisst og ubevisst, man får lite fuktighet i skjeden og det gjør vondt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg