fredag 2. august 2019

Forsinket menstruasjon

Hva som fysiologisk skjer i kroppen når mensen er forsinket avhenger hva som er årsaken. Er det manglende eller forstyrrelse av eggløsningen kan blødningen bli forsinket. Hun sier videre at for kvinner som ikke ønsker å bli gravide, og som opplever forsinket eller uregelmessig menstruasjon , kan p-piller hjelpe. Hypothyreose - nedsatt virksomhet i skjoldbruskkjertelen - kan også medføre sjelden menstruasjon. Da har du også andre plager: du er trett, slapp, fryser lett, med andre ord: er ikke ditt gamle jeg.


Forsinket menstruasjon

Om du har denne sykdommen, som først og fremst rammer kvinner midt i livet, kan legen også diagnostisere ved hjelp av blodprøver. Er stort sett det svangerskapssymptomet som oppdages først, og som fører til at den gravide velger å ta en graviditetstest. Andre forklaringer kan være graviditet, anoreksi, intensiv trening, bruk av enkelte medikamenter som p-piller, hormonspiral, antipsykotika, for tidlig overgangsalder.


Opphør av menstruasjon kan også skje ved underliggende sykdom. Graviditet er ikke den eneste årsaken til at menstruasjonen kan utebli. Menstruasjonen din kan også være forsinket eller utebli på grunn av andre faktorer. Les mer om hva som kan forårsake en uteblitt menstruasjon ! Og for det andre, så er jo det en gang slik at man må ha samleie rundt den tiden du har EL, noe du ikke trodde dere hadde hatt?


Forsinket menstruasjon

SVAR: Hei Så fint at du kontakter ung. Det beste tidspunktet å ta en graviditets test er tidligst tre uker etter samleiet eller dagen etter f. La det være klart: manglende menstruasjon er ikke tegn på kreft og herpes disponerer ikke for kreft. Så den tanke kan du slå fra deg. Det kan være flere årsaker til uteblitt menstruasjon.


Vanligvis vil man ikke starte utredning før menstruasjonen har vært borte i tre måneder, nettopp fordi. Forklaringen er at eggstokken fortsatt kan produsere østrogen, men at eggløsningen er forsinket eller svikter. Noe senere i overgangsalderen kan syklusen bli lengre fordi eggløsningen blir forsinket.


Først kan syklusen forlenges med en uke og i senere fase med en måned eller mer. Hvis det har gått mer enn ett år etter siste menstruasjon vet vi at menopausen, altså siste menstruasjon , har inntruffet. Når man er i puberteten er det vanlig at mensen kan utebli for en periode. Det er ikke farlig og det er individuelt hvor lenge den blir borte. Basert på denne informasjonen, kan vi med trygghet si at uregelmessig menstruasjon er en unormal prosess som kan identifiseres ved smerte, mangel på menstruasjon eller en overaktiv menstruasjon.


La oss se på disse, en etter en. Forsinket menstruasjon. Sv: dager forsinket menstrasjon jeg sliter med det samme nå. Ifølge Helsenett kan menstruasjon som uteblir i sjeldne tilfeller skyldes en godartet svulst som heter prolaktinom. Dersom du ellers kjenner deg frisk og ikke er urolig, trenger du ikke oppsøke lege før mensen har vært fraværende i rundt seks måneder.


Forsinket menstruasjon

Hvis menstruasjonen er forsinket , tester du igjen tre dager senere. Hvis du fortsatt er i tvil skal du ta kontakt med lege. Hva skjer når graviditetstesten er negativ, men du har forsinket menstruasjon ? Den ekstra hormondosen forstyrrer denne balansen og forårsaker at din menstruasjon blir forsinket frem til de ekstra hormonene er fjernet fra kroppen igjen etter at du har sluttet å ta tablettene. Du bør begynne å ta Primolut-N dager før du forventer å få mensen for å utsette den.


Og dette kan gi både hyppig, og forsinket menstruasjon , forklarer hun. For å kunne bli gravid må det på en eller annen måte ha kommet sædceller inn i skjeden din. Når dere begge har hat truse på vil derfor faren for graviditet ha vært svært så liten.


Forsinket menstruasjon

Menstruasjon , ofte bare kalt mens eller mensen, er en månedlig blødning fra livmoren hos jenter og kvinner i fruktbar alder som ikke er gravide.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg