mandag 20. november 2017

Forsinket mensen

Hva som fysiologisk skjer i kroppen når mensen er forsinket avhenger hva som er årsaken. Er det manglende eller forstyrrelse av eggløsningen kan blødningen bli forsinket. Hun sier videre at for kvinner som ikke ønsker å bli gravide, og som opplever forsinket eller uregelmessig menstruasjon, kan p-piller hjelpe. Hvis mensen er borte over lang tid (år) øker risikoen for utvikling av benskjørhet. Hvis mensen har vært helt borte over lengre ti bør man oppsøke legen sin for en vurdering.


Mensen kan ikke bli forsinket av onanering. Onani er bare sunt for deg og det kan du gjøre så mye du bare vil. Håper dette var til hjelp for deg. Det er ikke uvanlig å oppleve at menstruasjonssyklusen er litt ustabil, men kan det være en grunn til å ringe. Forsinket mens : Så regelmessig skal mensen være.


Kanskje kommer den så, noe forsinket , kanskje kommer den ikke på lang tid. Hva kan årsaken være når menstruasjonen ikke kommer? Mange forskjellige ting. Nå lurer jeg litt på om jeg muligens kan være gravid igjen.


Er i skrivende stund dager forsinket med mensen. Sist jeg tok en test var da jeg var 5-dager (negativ) forsinket med tante rø har ikke tatt test i ettertid. Er litt redd for å bli skuffet. Ubeskyttet samleie kan føre til en graviditet så det er mulighet for at du kan være gravid. Er stort sett det svangerskapssymptomet som oppdages først, og som fører til at den gravide velger å ta en graviditetstest.


Andre forklaringer kan være graviditet, anoreksi, intensiv trening, bruk av enkelte medikamenter som p-piller, hormonspiral, antipsykotika, for tidlig overgangsalder. Opphør av menstruasjon kan også skje ved underliggende sykdom. SVAR: Hei jente år Så fint at du skriver til ung. Hvis mensen ikke kommer til tiden kan det bety at du har blitt gravi men det trenger ikke å være grunnen.


Noen ganger skjer det uten at det er noen spesiell grunn. Prat med foreldrene dine, helsesykepleier eller lege om mensen blir borte i lengre tid. Mengde og hvor lenge det varer, vil også varie. Jeg er år og har hatt regelmessig menstruasjonssyklus siden tenårene. Forstår at du har det vanskelig, det er ikke godt å gå rundt å være bekymret for dette.


Det har skjedd en og annen gang at det har forskjøvet seg med noen dager, men det har vært mange år mellom hver gang. Men nå er det tredje gangen på rad det er forsinket. Bidronninggele og forsinket mens. La det være klart: manglende menstruasjon er ikke tegn på kreft og herpes disponerer ikke for kreft.


Så den tanke kan du slå fra deg. Vanligvis vil man ikke starte utredning før menstruasjonen har vært borte i tre måneder, nettopp fordi. Det kan være flere årsaker til uteblitt menstruasjon.


Det er ikke skadelig å utsette mensen , men hvorvidt man bør gjøre dette over lengre tid er omstridt. Man kan med forskyvelsespillen Primolut-N utsette mensen i opptil to uker. Hormonelle prevensjonsmidler man kan utsette eller hoppe over mensen med bør ikke brukes til å hoppe over mensen i mer enn måneder på rad. Ja, jeg lurer på hvor lenge mensen kan være forsinket ? Jeg bruker å få mensen i begynnelsen av mnd.


Og jeg har enda ikke fått den. De siste dagene har jeg vært litt kvalm, ikke særlig matlyst og idag fikk jeg skikkelig murringer. Når man er veldig fokusert på å bli gravid og stresser med det, så kan mensen bli forsinket , snakker om erfaring, og det er jo utrolig frustrerende når man ønsker barn!


Mitt tips til deg hvis mensen dukker opp nå, er å kartlegge syklusen og EL din, kanskje teste etter EL og tempe rundt den tiden du tror EL finner sted!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg