mandag 20. november 2017

Kolikk hos spedbarn

Kolikk hos spedbarn. Babyer som har kolikk er ikke syke, men de gråter mye lengre enn babyer vanligvis gjør. Det finnes ingen kur for kolikk , men her er noen råd du kan prøve som kanskje kan roe ned babyen.


Kolikk hos spedbarn

Som regel oppstår plagene i løpet av de første ukene etter fødselen og er over ved 3-måneders alder. Les mer hos Apotek 1. Gråten er babyens måte å si fra om den er sulten eller trøtt, trenger kos eller kanskje har våt bleie. Dersom barnet ditt er frisk og har fin vektøkning, men likevel gråter i timevis, kan barnet ditt ha kolikk. Mellom 5- av alle spedbarn får kolikk. Fenikkel-te har tradisjonelt blitt brukt ved kolikk hos spedbarn , men frarådes nå av norske helsemyndigheter til barn under fire år.


Kiropraktikk, akupunktur og homøopati kan ikke vise god vitenskapelig dokumentasjon som behandling mot kolikk. Vi kaller det kolikk når barnet har skriketokter mer enn tre timer av gangen, og mer enn tre ganger pr. Smertene er kraftige, skjærende eller huggende.


De er som regel takvise og varer noen få sekunder av gangen. Spedbarnskolikk, er altså kolikk hos spedbarn. En avslappende massasje for å lindre kolikk hos spedbarn. Man snakker om kolikk når et spedbarn - daglig eller nesten daglig og ofte på samme tidspunkt av døgnet - gråter utrøstelig i flere timer.


Man vet ikke hvorfor barnet gråter, men man tror at det skyldes magesmerter, da barnet trekker benene opp under seg og knytter hendene. De har ikke feber, bleien er tørr, de har nettopp spist, og likevel fortsetter de å hulke. Gråtetoktene varer i minst timer daglig i minimum dager i uken, over en periode på minst tre uker.


Ingen vet sikkert hva som er årsaken til kolikk. Forskere har lansert flere forslag til hva som kan utløse kolikk , men de er ikke sikre. Og ja, spedbarn gråter jo mye, og derfor synes mange at det er vanskelig å skille mellom kolikk og vanlig babygråt. Magevondt, mageknip eller kolikk hos spedbarn er noe man ikke helt kan forklare hva er årsaken til. Det finns ulike teorier om at kolikk forårsakes av mageknip, at barnet svelger for mye luft, spiser for fort, er en reaksjon på kumelk eller at det kommer at at babyen er stresset eller utrygg.


Fennikelte har vært mye brukt som urtemedisin mot kolikk hos spedbarn , men det finnes ikke gode bevis for at dette er effektivt eller trygt å bruke. Risikoen ser ut til å være doseavhengig. Noen av de første utfordringene man møter som nye foreldre er gjerne knyttet til søvn, og til barnets gråt. For lite søvn for seg selv, men også utfordringer i forhold til barnets søvn.


En baby som ikke klarer å falle til ro, som gråter og gråter, og som ikke er så lett å hjelpe å roe seg kan være svært stressende. Som foreldre føler man seg lett hjelpeløs og vet ikke lenger. Først beskrevet i bibelsk tid definerte Dr. Disse barna har det ellers bra, og gråten deres skyldes verken smerter eller sult. Både kiropraktorene og osteopatene hos oss gir en veldig skånsom, men effektiv behandling til spedbarn.


Gjennom lang erfaring med behandling av barn med kolikk ser man at behandling ved manipulasjon er med på å optimalisere barnets funksjon, og rette opp eventulle skjevheter i nakke og rygg. Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velfer frihet, sikkerhet og identitet. Triks for å roe spedbarn med kolikk.


Kolikk hos spedbarn

Følgende tips er rettet mot å lindre mulige kramper hos barn med gastrointestinale problemer. Imidlertid er å spørre legen din den eneste måten å vite sikkert på. Vi anbefaler å spørre barnelegen om den egentlige grunnen til at de gråter. Den mest aksepterte definisjonen er gråting i minst timer mer enn dager i uka i minst uker.


Periodevis, uforklarlig, intens skriking hos et ellers friskt. Det er noen faktorer som man tror kan utløse kolikk hos noen babyer, selv om forskerne ikke er sikre. Sjokolade, meieriprodukter, sterk mat, koffein (i kaffe, te, cola, og noen andre drikker), og noen typer frukt og grønnsaker har i noen studier vist kan gi. Tilstanden kan skyldes at tarmene utvides på grunn av luftansamlinger. Disse smertene kommer som regel til faste tider, og gir seg når presset fra luften avtar.


Barn med kolikk viser normal utvikling og vektøkning. Hva forårsaker kolikk ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg