fredag 10. november 2017

Hvor mye væske på fly

Fly billig overalt og spar penger på flyreiser. Finn den beste løsningen! Fly med oss verden rundt og prøv rundt 9forskjellige flyselskaper! Beholderne er plassert i en gjennomsiktig, gjenlukkbar (zip-lock) og lukket plastpose med kapasitet på høyst liter.


Hvor mye væske på fly

Det er kun tillatt med én 1- liters pose per reisende. Med enhet menes flaske, tube, beger og lignende. Mengden bestemmes av størrelsen på beholderen, ikke hvor mye væske det er i den.


Alt skal legges i èn enkelt gjennomsiktig, lukkbar pose og må ikke overstige en liter sammenlagt. Posen du finner på flyplassene er en 1-liters frysepose med en såkalt Zip-top, eller klemmelås. For at alle skal være trygge, er det visse restriksjoner på hva du kan ha i håndbagasjen og i den innsjekkede bagasjen.


Du kan ta med deg en begrenset mengde væske , krem og gelé gjennom sikkerhetskontrollen: Maksimalt 1ml per. Væske i håndbagasjen. Med beholder menes flaske, tube, flakong, beger og lignende. En nesten tom flaske vil dermed bli vurdert etter hva den kan inneholde – ikke hva den faktisk inneholder. Maskinene gjør at kontrollørene kan skille mellom farlig og ufarlig innhol og at de dermed kan oppdage sprengstoff og andre ulovlige gjenstander.


Du bruker sjølvsag dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. I tillegg til væske på maksimum 1milliliter kan du ta med deg flytende. På flyplassene som bruker de nye skannerne, trenger dermed ikke reisende å begrense hvor mye væske de tar med eller ta ut beholdere med væske fra bagasjen i sikkerhetskontrollen.


Hvis du skal reise videre med nytt fly og derfor må gjennom en. Du kan ha med deg beholdere som hver ikke kan være på mer enn 1ml. Dersom beholderen er større får du ikke ta den med deg, selv om væskenivået er under 1ml.


Hvor mye væske som er tillatt om bord i. Beholderne dine skal passe i en pose på liter, men dette praktiseres ikke like strengt overalt. Posen skal legges fram, og vises vekterne. Sikkerhetspersonalet på flyplassene lar ikke noen feil gå forbi, så det er lurt å være forberedt hvis du vil unngå styr og stell.


Regler for væske i håndbagasje. Ifølge Luftfartstilsynet kan du ikke ha væskebeholdere på mer enn dl. Det er stor variasjon på hvor mye håndbagasje flyselskapene lar deg ha med. Som passasjer på et fly er det begrenset hvor mye væske du kan ta med deg.


Dessuten kan det variere avhengig av hvilken billettype du har. På charterflyvninger hender det seg at du ikke får ha med mer enn kg inn på flyet. Det er også litt forskjell på hvor stor håndbagasjen får være. Avinor vurderer å kjøpe nye røntgenmaskiner for bagasje, og dermed kan den øvre grensen for hvor mye væske man kan ta med i. På flyplasser ved sikkerhetskontrollene ser jeg at de kun tilbyr den lille, gjennomsiktige standard-posen til slikt, og oppe i den er det jo ikek plass til mye. Det kan gå mot slutten for væske ­forbud på flyreiser.


Her finner du informasjon om hva du kan ha med på flyet, både i innsjekket bagasje og i håndbagasje. Det er som regel greit å pakke med seg bagasje som holder seg under eller rett på vektgrensa til flyselskapet man skal fly med. Spørsmål og svar om bagasje Her finner du en oversikt over hva som er lov å ha med i håndbagasje, innsjekket bagasje, og hva som ikke er tillatt å ta med på flygingen. Likevel er det ikke alltid lett å vite hvor vektgrensa går, hvilke ting man kan ha med seg i håndbagasjen sin på flyet, ei heller å vite hvor grensa for mengde væske man kan ta med seg gjennom sikkerhetssjekken. Dette på grunn av faren for lekkasje og skade på annet gods.


Eksempler på noe som ikke er tillatt i innsjekket bagasje, er maling og andre fargede eller luktende væsker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg