mandag 27. november 2017

Rød prikk i ansiktet

PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Probeer het vandaag nog! Jeg hadde en rød flekk som så ut som en fregne, eller en liten føflekk.


Rød prikk i ansiktet

Etter mange år følte jeg at den begynte å vokse og gikk til lege. Viste seg å bare være et sprengt blodkar, fikk henvisning til hudlege som fjernet det med laser på en to tre. Angret på at jeg ikke sjekket det ut før, for den var ikke særlig kledelig. Disse begynner som en liten rød utvekst (papel) i huden.


De ses som en liten prikk eller kul i huden. De har ofte en skinnende overflate, og hos enkelte kan man se synlige blodkar i hudforandringen. Den røde prikken kalles en bindi – ordet kommer av bindu, som betyr prikk eller punkt på det indiske språket sanskrit. Prikken kalles også kumkum eller tilak, og består tradisjonelt av sinoberrødt, som er en forbindelse av kvikksølv og svovel. Basalcellecarsinom er ofte lokalisert på områder som er eksponerte for sol – ansikt , bryst, ører og så videre.


Rød prikk i ansiktet

Disse flekkene kan se ut som et sår som ikke gror eller en hudfarget forhøyning, som ofte har en glatt og perleaktig overflate. Men basalcellecarsinom kan også se ut som en rød føflekk, sier hun. Med IPL kan vi behandle alle typer sprengte blodkar i ansikt , på hals og på bryst.


Før behandling renses huden, og vi påfører en gel for å forsterke lysets gjennomtrenging i huden slik at den kommer ned til områdene den skal behandle. Røde prikker på barn kan oppstå hvor som helst på kroppen og i ansiktet. Hvis du har fått mange røde prikker på huden i det siste, er det trolig Cherry Angiomer.


Det er en lang rekke mulige årsaker som kan gi utslett i ansiktet. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi gode råd om behandling. Tradisjonelt hadde gifte kvinner raud prikk i panna og ugifte svart.


I dag er dette mindre nøye. Skikken med å bruka bindi har også spreidd seg, slik at ikkje berre hinduar ber han. I Vesten er rockestjerna Gwen Stefani kjend for å ha spreidd bruken av pannemerke ved å opptre med bindi. Hudkreft er ondartet svulst i huden. De tre vanligste formene for hudkreft er basalcellekarsinom, plateepitelkarsinom og malignt melanom (føflekkreft).


Disse tre krefttypene er sterkt assosiert med soleksponering: Enten total dose gjennom livet eller antall og alvorlighetsgrad på solforbrenninger. Rød i ansiktet når du drikker? Spesielt mange kvinner opplever rødbluss i ansikt og på hals og bryst.


Noen blir knallrød av ingenting, mens andre bruker rouge for å få roser i kinnene. Siden utslettet avblekes når du sitter fristes jeg til å tro at rødheten skyldes en vanlig rødme (squeezes når du setter deg), altså utvidede blodårer i huden, men kan også skyldes en rekke andre forhold (se nedenfor). Utslett med en rød ring som er blek i midten.


Sprengte synlige kar i ansikt Behandles meget effektivt med Candela V-beam Perfecta. Huden blir lett rød og hoven i et par dager. Noen av blodkarene forsvinner umiddelbart, men man må påregne 2-behandlinger. På større kar på nesen må man påregne 3-behandlinger.


Mangler rød refleks. Du har helt sikkert lest historiene i media, om foreldre som oppdaget alvorlig øyesykdom hos barnet ved å se på bilder at barnet manglet rød refleks på det ene øyet. Har det noe for seg?


Hvis man har barn som mangler rød refleks i øyet, bør man få barnet undersøkt. Rosacea er en kronisk betennelse som gir rødflammet hud i ansiktet , særlig i pannen, på haken, over nesen og i kinnene. Ved aktiv sykdom kan det også komme små røde hevelser, kviselignende utslett og synlige blodkar. Det kan være mange tilstander.


Det begynner som en liten rød flekk, som etter noen timer blir til en liten blemme med klart innhold. Les mer på Apotek 1. Etter et par dager danner det seg en skorpe som etter hvert faller av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg