tirsdag 28. november 2017

Mat gravide bør unngå

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Dans Mat Vergelijken. Bespaar direct op GigaGunstig. Unngå høye doser av vitaminer og mineraler, med mindre det er anbefalt av lege. Så tidlig som mulig i svangerskapet, og aller helst før du blir gravid , bør du ta tilskudd av folat, 4mikrogram per dag, frem til 12.


Tilskudd av folat kan forebygge ryggmargsbrokk. Matvarer som inneholder mye folat, er. Mat gravide bør unngå Å være gravid er en stor omstilling for de fleste. Du kan fortsette med de aller fleste aktiviteter og vaner som du hadde fra før, men enkelte ting må du forberede deg på å legge på hyllen inn til videre. Følgende råd gjelder matlaging generelt, men som gravid bør du være ekstra opptatt av god hygiene: Vask hendene før du lager mat , før du spiser mat og mellom håndtering av ulike råvarer.


Skyll alltid frukt, grønnsaker og bær. Melk og meieriprodukter gravide bør unngå. Disse ostene skal være merket i Norge og EU.


Unngå myke oster som er laget av pasteurisert melk (brie, camembert og blåmuggoster). Man bør alltid vaske hendene før man lager eller spiser mat. Vask også hendene mellom håndtering av ulike råvarer. Som gravid bør man heller ikke spise fiskelever, krabbeinnmat fra skallet (hvitt krabbekjøtt i klør og skallhus er trygt) eller eksotiske fisker som hai, sverdfisk, skater og fersk tunfisk (tunfisk på boks er trygt).


Gravide bør vaske hendene etter å ha vært i kontakt med jor sand. Gravide og kvinner som planlegger å bli gravide bør unngå ingefærshots og kosttilskudd med ingefær. Bakgrunnen er dyreforsøk som viser at store mengder ingefær kan gi økt risiko for abort. Det finnes mat du bør unngå når du er gravid.


Enkelte typer ost, kjøtt og fisk kan inneholde bakterien listeria, parasitten toksoplasma eller mye miljøgifter. Unngå mageinfeksjoner ved å fokusere på hygiene når du lager mat , og ved å velge riktig ferdiglaget mat. Dessuten bør du unngå store mengder kaffe, søtsaker og søt drikke som brus og saft. Gravide som velger å reise til land med høy smitterisiko, bør være ekstra nøye med å følge rådene som gjelder mat og hygiene – og unngå kontakt med katter. Noen er naturlig forekommende, som f. Følgende matvarer bør unngås av både gravide og ammende: Unngå måseegg.


Gravid kvinner bør være ekstra opptatte av hygienen under matlagingen. Dette bør du unngå når du er gravid. Alle vet at de bør holde seg unna røyk og alkohol når de er gravide , men når det kommer til mat er usikkerheten større. Enkelte matvarer inneholder mikroorganismer som kan være skadelige for fosteret.


Selv om risikoen for å bli smittet er svært liten, kan konsekvensene bli alvorlige. Gravid - og full av sprsml - Norsk Helseinformatikk Mange sprsml fra gravide kvinner handler gjerne om trening og mat. At man kunne forebygge allergi ved unng visse matvarer i svangerskapet. Lpet av svangerskapet, er det en rekke av mat og drikke som br unngs eller begrenses.


Ammende mødre bør spise det samme som andre, og de samme kostholdsrådene gjelder. Husk at mat ikke trenger å være så komplisert, og at helt vanlig mat ofte er bra nok. Følg myndighetenes kostrå og drikk mye vann.


Mat gravide bør unngå

Væskebehovet ditt er økt, og mange kjenner seg tørste når de ammer. Denne maten bør du unngå Som KK. Mange spørsmål fra gravide kvinner handler gjerne om trening og mat. Hva bør jeg gjøre og hva bør jeg unngå ? Tommelfingerregler for gravide og mat : Sjekk matportalen. Feil mat -produkter kan skade barnet, da det kan inneholde skadelige stoffer.


Ikke spis rått kjøtt, og spis kun varme behandlet godkjent fisk og sjømat. Husk å sjekke hvilke typer sjømat du kan spise da det finnes noen unntak. I tillegg bør gravide unngå fetaost, ferskost og myke oster laget av upasteurisert melk, sier hun.


Røkt laks, spekepølse og kjøttpålegg som nærmer seg utløpsdato - Ny røkelaks er ikke farlig for gravide , men unngå å spise røkelaks som snart går ut på dato.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg