onsdag 1. november 2017

Barn og feber når kontakte lege

Presise og raske termometer for måling av feber. Feber er et vanlig symptom hos barn. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig. Folkehelseinstituttet (Fhi) definerer feber hos barn som temperatur over grader målt i endetarmen.


Både bakterier og virus kan gi feber.

Hvis et barn får feber i løpet av de første tre levemånedene, kan barnet være alvorlig sykt og du må kontakte lege. Eldre barn kan ha høy feber uten å være særlig plaget eller alvorlig syke. Ved langvarig feber , påfallende nedsatt allmenntilstand eller andre bekymringsverdige symptomer eller tegn må man oppsøke lege. Symptomer og funn hos et barn med feber vil avhenge helt av hva som er den bakenforliggende årsaken til feberen.


Man skal aldri trene når man har feber. Man kan trene når man er forkjølet, men ikke med feber. Den mest presise målestokken vil være å sjekke temperaturen før man eventuelt trener, for å være sikker på at man ikke har feber , sier Voisin.


Hvorvidt gjelder å jobbe med feber , mener han at dette er helt avhengig av hvilken jobb man har. Er feber farlig for barn ?

Små barn får ofte feber , og ofte høyere temperaturer enn voksne. De aller fleste småbarn tåler feber godt. Dersom barnet er vanskelig å få kontakt med og er sløvt bør du kontakte lege.


Observer dit barn og bruk sunn fornuft. Ser barnet medtatt ut? Er det annerledes enn det pleier å være? Hvis ja, så skal du kontakte lege.


Har du et lite barn under tre måneder og det får høy feber , bør du kontakte en lege. Hvis barnet gråter, er utrøstelig, og er vanskelig å vekke, skal du. Kontakt lege når barnet har feber og. Det er mye du selv kan gjøre, men det er svært viktig å vite når lege skal kontaktes.


Gode råd ved feber hos barn. Han har store mandler så tidligere har han hatt mange halsbetennelser men da har alltid hatt i feber å vært i dårligere form. Gutten min på år fikk feber på Søndag. I går og i dag har feber vært på 40° og 39. Vondt i hals, og hoster.


Har drukket litt vann og spise en halv polar brødskive. Små barn kan ha mer diffuse. Dersom du gr lenge med feber , eller har hy feber , br du kontakte lege for.

Barn med feber - Helse - 16. Barnet virker svært medtatt, og det er vanskelig å få kontakt med barnet. For hva er høy feber , og hva er forskjellen på når små barn har feber og når større barn har feber ? Når bør du kontakte lege ? En vanlig regel for foreldre er at man oppsøker lege dersom barnet har hatt feber over tre dager, men det vesentlige er alltid barnets allmenntilstand.


Febersyke barn er en uunngåelig del av hverdagen som småbarnsforeldre og kan føre til mye bekymring - og ikke minst spørsmål#129298; #128312; Kan feber være farlig? Dette må du vite om feber og barn ! Hva bør jeg gjøre om barnet mitt har feber ? Hvilke symptomer bør jeg se etter? Det er viktig å følge med på barnets allmenntilstand når det har feber.


Dersom barn får feber i løpet av de første tre levemånedene, kan barnet være alvorlig sykt og du må kontakte lege.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg