mandag 6. november 2017

Norges vanligste navn

Norges vanligste navn

To navn til sammen er det 3prosent av guttene og 3prosent av jentene som får. Etternavn som slutter på sen er det stadig færre som får. Anne er det desidert mest brukte første fornavn for kvinner. Dette er en liste over populære navn. Både Sofie og Jakob har en klassisk popularitetsutvikling for navn , sier seniorrådgiver Jørgen Ouren, som har ansvaret for navnestatistikken.


Berg ligger på en 14. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Norges skoger kan grovt deles i to. På bokmål og riksmål har Norge alltid vært eneform. Selv om foreldre nå finner navn som skiller seg ut, er det gjerne de mer tradisjonelle norske navnene som troner øverst på listen over de mest brukte gjennom tidene.


Inn på navnetoppen stiger. Her finner du navnet på sommerfuglen. Hva heter sommerfuglen som flagrer forbi?


Nå lanseres en ny base på nett, hvor du lett kan finne riktig sommerfugl blant 9som finnes i Norge. De fleste navn blir trendy igjen bare de er gamle nok, heter det. Dermed blir det oldeforeldregenerasjonen vi leter etter navneinspirasjon hos. Slik er det ifølge navneforsker Ivar Utne fortsatt. USA, fulgt av Norge og Danmark.


Navnet deler de med 197. KREATIV: Selv om Per og Sara er vakre og klassiske navn , så finnes det et hav av uvanlige og spesielle navn å velge mellom. Helt heldig med navnet var nok heller ikke de syv mennene som het Offer, særlig med tanke på at det var hele menn som bar navnet Fordel og seks herrer som het Sejer. Blant kvinnene var det også originale navn.


Seks stykker het Øyan, to bar navnet Mjella, tre stykker het Ebrikka. Det fantes elleve Billa, èn Blondine og èn Brunetta. Da var mange ord som ligner på navnene lite kjent.


På Sør-Østlandet, i Agder og på gode lokaliteter et stykke nordover på Vestlandet finner vi den varmekjære lauvskogen, som er den nordligste utløperen av de europeiske tempererte lauvskogene. Eksempler på slike navn er Analius, Blostrup, Dille, Drua og Gammel, sier Utne. Vanlige trær i Norge. Definisjonen av trær: Trærne er de høyeste, største og lengst levende av alle planter. Et tre defineres som en flerårig, vedaktig plante som kan oppnå en høyde på meter eller mer på en enkelt stamme.


Norges vanligste navn

Noen navn hadde sterk lokal tilknytning, mens andre i større grad var felles norske varianter. Mohammed betyr prisverdig, og er det vanligste navnet blant minoriteter i Norge. Det er flere skrivemåter, men de vanligste er Mohamma Mohame Mohammed og Muhammad. Den er liten og grå.


Nesten ingen legger merke til den eller vet hvordan den ser ut. Ifølge Ouren har både Sofie og Jakob en klassisk popularitetsutvikling for navn. Kanskje bidro Torbjørn Egners strenge tante Sofie til at nesten ingen jenter i Norge fikk dette.


Norsk hvit sau er et felles navn på den hvite rasen som utgjør over prosent av alle sauer i landet. Disse tilhører crossbredrasene og har en robust, jevnt kruset og glansfull ull med mye spenst. Opp gjennom årene har det vært mange typer krysninger i avl. Gratulerer med navnedagen til Anne, Anne Berit, Anne Lise og alle andre med Anne i navnet sitt!


Jentelista er ikke like dominert av bibelske navn blant de aller mest brukte, men hele av de. For å få til dette, kan foreldrene velge å gå bakover i historien. De vil se etter sjeldnere navn som har vært vanlig i slekta eller i bygda de kommer fra, og velge gamle jentenavn som Bertine, Tale og Mali, eller guttenavn som Konra Didrik og Even. Et navn har ofte flere deler, men det er ofte en av delene som brukes i dagligtalen.


Norges vanligste navn

Hvilket av disse navnene dette gjelder avhenger av forholdet mellom personene og graden av formalitet. Alle katter fortjener å ha et navn. Katteportal Kattenavn. Foto: Freedigitalphotos.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg