tirsdag 21. november 2017

Stuffing kalkun bacon

Farsefyll: Finhakk løk og paprika. Skjær opp lever i terninger. Bland farsen med de oppskjærte ingrediensene. Fyll farsen i kalkunen før steking.


Stuffing kalkun bacon

Pensle kalkunen med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Farsen er med på å drøye kalkunen. Stek kalkunen til den medfulgte proppen stikker ut eller steketermometeret ditt viser 70–ºC. Stuffingen kan du velge om du vil steke inni hulrommet i kalkunen eller i en egen form, den siste halvtimen.


Oppskrift på klassisk og tradisjonell kalkun med stuffing til thanksgiving, jul og nyttår. Hemmeligheten bak en saftig kalkun , er steketid og hviletid. En kalkun er ofte diger, og det er mye saft på stort volum som skal få satt seg før kjøttet er klart til å skjæres i. Ved å fylle kalkunen med tradisjonell stuffing krever den lengre steketi og sjansen er stor for at stuffingen ikke kommer til å være ferdig stekt innen kalkunen er det samme.


Men stuffing er godt og et perfekt tilbehør til kalkun ! Derfor lager vi stuffingen i en brødform som serveres ved siden av kalkunen , omtrent som en kjøttpudding. Craig Whitson kommer fra USA der tradisjonen med å spise den store fuglen står sterkere enn den gjør her. Han serverer vanligvis kalkunen med potetstappe, grønne bønner med bacon , stuffing , saus, “kokkehatter”, tranebærsaus, søtpoteter og mais.


Hjemmelaget stuffing til kalkun med salt bacon , brø søte frukter og gode krydder. Stuffingen blir ekstra god hvis du fyller kalkunen med den og lar det steke sammen i ovnen. Det er mye godt som. Knyt hyssing rundt bena og stram til (hvis du bruker stuffing , lukkes åpningen med stekenål, eller sys igjen).


Romjul og nyttår er tiden mange disker opp en skikkelig festmiddag med helstekt kalkun. Mange fyller ofte brødstuffing i kalkunen , men her serverer vi den deilige brødstuffingen med nøtter og tørket frukt ved siden av. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.


Stuffing kommer i ulike varianter, med frukt, brød og bacon. Her bruker vi aprikos, pistasjekjerner, bacon og persille. Min nye smaksfavoritt er stuffing i brødform. Til personer kalkun , ca.


Stuffing kalkun bacon

Tilbehør: stuffing , grønnsaker, kokte poteter og saus. Denne stuingen er min favoritt kalkunstuffing, men jeg bruker den også som tilbehør til kalkun eller kyllingfilet. Fantastisk smakfull som høster skryt og mmmlyder. Resten av stuffing legger jeg i en ildfast form og steker for seg selv i ca. Ha kalkunen på en rist i en bakeform, hell på med vann slik at bunnen er godt dekket.


Pass på å etterfyll vannet mens kalkunen steker! Ha to gulrøtter, løk og selleristang i bakepannen og la det steke sammen med kalkunen. Den kontinentale tradisjonen er å servere fugl på julaften. Kalkun - slik lykkes du!


Valg av stuffing og tilbehør er uendelig. Nå som jeg ikke spiser kjøtt, har jeg måttet finne på noe annet, lagde sist stuffing av halvt Quornfarse (mykoprotein), halvt Hälsans Kök-farse (soya) bakt inn i seitan (hveteglutenkjøtt, laget så den skulle smake liknende kalkun ). Ble veldig bra, synes jeg, savnet i hvert fall ikke kjøtt. Store kalkuner bør du bestille på forhånd. Selv de største går fint inn i en vanlig stekeovn. Tin kalkunen på et kjølig ste helst i kjøleskap.


Kok kraft på innmaten som ligger i en plastpose inni fuglen. Fyll kalkunen eventuelt med stuffing.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg