tirsdag 14. november 2017

Hvor ofte skal baby spise

Gratis frakt fra 6kr. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Check out For The Baby. Svaret er enkelt, men kan være vanskelig å forholde seg til.


Der findes ingen regler for, hvor ofte en baby skal have mad.

Hvor ofte skal jeg amme? Tidligere mente man, at en baby skulle spise hver 4. Reglen var funderet på, hvor lang tid det tager for en baby at fordøje et måltid af modermælkserstatning, men senere har man fundet ud af, at modermælk er lettere at fordøje end modermælkserstatning. Om du skal spise kveldsmat eller ikke kommer ann på hvor sent du spiser middagen, når du legger deg, om du blir sulten før du legger deg hvis du ikke spiser kveldsmat og hvor mye du har spist tidligere på dagen. En enkel løsning er å forsøke å holde måltidsrytmen ved å telle timer mellom hovedmåltidene.


Starter du med å spise frokost kl. Neste hovedmåltid bør da komme før kl.

Her på denne siden vil vi gå gjennom hva barn på 6-mnd kan spise , og hva de burde spise. Men dersom du har fullammet frem til nå og skal begynne med de første smaksprøvene, anbefaler jeg at du tar en titt her – hvor du kan lese om de første smaksprøvene og hvordan du går frem når barnet skal introduseres for mat for første gang. Etter de første dagene og ukene vil mange barn gå over til sjeldnere måltider, mens noen fortsetter å die hyppig. Ingen barn dier helt likt til hver amming – de er akkurat som oss når vi spiser.


Gutten vår skal ha mat hver halvannen-tredje time, gjerne oftere på kvelden for da er han bare grinete. Barnet styrer selv hva som puttes i munnen, hvor mye av det som blir spist, og i hvilket tempo. I starten vil det kanskje være mer utforsking og gris enn spising og dette er en del av læringsprosessen.


Og så uforutsigbart. Når den nyfødte babyen endelig kommer hjem blir livet naturligvis helt annerledes enn det var før. Særlig om det er det første barnet, har du kanskje hatt mange måneder til å forestille deg hvordan det skal bli å ha en nyfødt baby hjemme. Jeg synes du skal bestille deg en legetime og diskutere din fysiske form med denne, og kanskje også ta en telefon til Nav for å sjekke hvor mye arb.


Lad din baby bestemme, hvor længe amningen skal vare. Også med hensyn til amning har små børn meget forskellige ønsker og behov. En del spiser hurtigt, mens andre gerne vil ligge i længere tid ved brystet og måske sove lidt indimellem. Morsmelk er lett fordøyelig.


Det er godt mulig arb.

De første to månedene vil mange nyfødte spise opptil tolv ganger i døgnet – noen ganger enda mer. Hvis for eksempel barnet sover over et nattmåltid det er vant til, ønsker det kanskje et ekstra måltid på morgenen. Derfor er det umulig å slå fast hvor mye mat barnet trenger den første tiden.


Spedbarn er forskjellige. Noen ganger kan det være slik at barnet må die oftere for at melkeproduksjonen skal øke, og da må man lytte til barnets signaler og la det få bryst selv om det kanskje akkurat har fått mat. Jeg tror egentlig ikke man skal blande seg opp i hvor ofte andre ammer.


De fleste vet at mye amming kan føre til gulping, men man finner fort ut hva som passer en selv og babyen best. De første månedene med baby dreier livet seg stort sett om amming, bleieskift etc.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg