mandag 27. november 2017

Ultralyd uke 9

Hjertet banket fort og fint og alle lemmer så ut til å være der de skulle være. Ikke for det, vi skulle ønsket velkommen. Vi måler hodet, midje og lårben og beregner en cirka termin. Vi var på tidlig ultralyd dette svangerskapet, og ut i fra målene var jeg ca. Vi fikk se hjerteslag og høre hjertelyden, det var det viktigste, og mest rørende.


Jeg er år, aldri opplevd SA.

Har heller ikke hatt noe blødninger eller noe uvanlig, men får likevel ikke helt ro før jeg har hørt hjerteslag. Men jeg kjenner at jeg ikke klarer å vente så lenge, hvor mange her har tatt en ultralyd enda tidligere? Noen som har tatt ultralyd allerede i uke 8? Jeg vurderer sterkt å bestille meg en time.


Man kan IKKE se fingre i uke ! Fosteret har ikke fingre! Armene består av skulder, overarm, albue, underarm og håndplate. I hånd- og fotplatene dannes det avgrensninger for fingre og tær.


Jeg hadde utvendig UL i uke , men legen sa hun foretrakk innvendig så tidlig.

Er det for tidlig egentlig? Er førstegangsgravid så har ikke peiling. Har ikke fått snakket med en profesjonell ennå om hva som skal skje osv. Uke begynner mandag 24.


Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr. Babyverden har en podcast uke for uke. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Fødselslege Tilde Broch Østborg: Nå er den lille like lang som bredden av to fingre. D ultralyd for ansiktsbilder er best mellom uke 2 og 28.


TRIMESTER (FRA UKE – 28) Dette er en vekst og modningsfase for alle organer og ekstremiteter. Dog sier arbeidsgruppen at tidlig ultralyd kan gjøre det lettere å avdekke risiko for kromosomavvik (eks. Down syndrom) og tidlig påvise tvillinger.


I første tredel av svangerskapet gjøres transvaginal ultralyd. Tidlig ultralyd mellom uke – 13: Utføres i tilfeller hvor mor er engstelig for om hjertet slår, ved tidligere spontanaborter, usikkerhet knyttet til svangerskapslengde, for å finne utom det er flerlinger etc. Dette er tilbud det offentlige helsevesenet gir alle gravide kvinner rundt svangerskaps uke 18. Ved rutinekontrollen i 18.


Ultralyd -bilder uke -35. Trodde ikke vi skulle på flere ultralyd -undersøkelser men sannelig var jeg heldig å fikk en i går på kontroll på føden. Vil ha ultralyd i uke for å hindre død sent i svangerskapet VIL REDDE FLERE: Flere av dødsfallene sent i svangerskapet kunne vært unngått ved en ekstra ultralyd , mener perinatalkomiteen i. For at du skal ha det bra under svangerskapet, vil du som gravid få tilbud om åtte gratis konsultasjoner hos lege eller jordmor, også kalt svangerskapskontroller.

Det begynner nå å få pels.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg