fredag 3. november 2017

Gamle jentenavn

Gamle jentenavn

Leter du etter gamle jentenavn ? Da har du kommet til riktig sted! På denne siden har vi listet opp en rekke gamle jentenavn. Jeg har postet et likt innlegg om guttenavn, og der var det en som nevnte jentenavnet Oleanna.


Gamle jentenavn

Jeg leter altså etter de gamle jentenavnene. Sterke men feminine jentenavn en sjelden hører på små jenter i dag. Liste over norske kvinnenavn inneholdende fornavn som forekommer flere enn 2ganger i Norge. Navnene trenger ikke å ha en historisk bruk i Norge, da fornavn brukt av innvandrere vil listes sammen med andre.


Når navn bare blir gamle nok, så blir de som nye. En forumbruker spurte etter bestefars- og oldefarsnavn, og fikk mange svar. Her er en del av dem. Les også navneforsker Ivar Utnes kommentarer, og hvorfor han synes du godt kan velge ett av disse navnene til din sønn! Vi har samlet jentenavn som er brukt av eller færre i Norge.


Vi gjør oppmerksom på at det ikke er sikkert at alle navnene i listen vil godkjennes til bruk på små barn. Men jeg kan ikke så mange, kan dere noen flere? Populære navn i Sverige er Maja , Ella , Alma , Filip og Aksel. Mange navn er like or og vi kan godt leve med slike navn. Tine er både noe å ha mat i, navn på meieri og navn på jenter.


I Liste over kvinnenavn med norsk opprinnelse er kun kvinnenavn med norsk opprinnelse inkludert, det vil si navn som er dannet etter norrøn tid. Det går helt greit. Se også: Liste over kvinnenavn med norrøn opprinnelse. Navn fra den gamle nordiske gudelæren har vært litt i bruk et par tiår. Urd fins det få av, men kan nok komme.


Gamle jentenavn

Flere og flere kommer i bruk. Mytologien flommer nærmest over av flotte navn. Navn vi kanskje først og fremst tenker på som typisk norske, ikke nødvendigvis som gudenavn.


Gamle , norrøne navn. Ask, Balder, Embla, Frøya og Odin er noen av de mest vanlige norrøne navnene som brukes på barn i dag. Disse er det gjerne mer enn barn som får hvert år, sier Utne. Jentenavn - norskenavn.


Vi bryr oss om ditt personvern. KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Søk etter jentenavn : På Fine- jentenavn.


Se på menyen under, jentenavn i alfabetisk rekkefølge kan være nyttig hvis du allerede har en liten idé om hva slags jentenavn du leter etter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg