tirsdag 7. november 2017

Vitamintilskudd barn

Vitamintilskudd barn

Barns spiseferdigheter er i stor endring de første leveårene. D- vitamintilskudd til barn D-vitamin bør gis fra barnet er uker. Anbefalingen gjelder også barn som får morsmelkerstatning. Det anbefales at alle barn får tilskudd i form av D-vitamindråper frem til fylte to år.


Vitamintilskudd er for folk flest bortkastede penger. Ekstra vitaminer i tablettform kan i noen tilfeller også være farlig. Det skriver en gruppe britiske og amerikanske forskere som har gått gjennom flere ulike studier utført på vitamintilskudd de siste årene. Studiene omfatter til sammen en halv million personer.


Mathiassen, klinisk ernæringsfysiolog, til å vurdere ulike kosttilskudd til barn på markedet: produkter i kategorien tran- og fiskeolje, produkter i kategorien vitamintilskudd og produkter i kategorien vitamin- og mineraltilskudd. Bortsett fra tran, er alle produktene rettet spesielt mot barn. Skal barn ha vitamintilskudd ? Noen barn er meget kresne, og mange foreldre opplever at barna ikke vil spise grønnsaker eller andre matvarer de får servert. Foto: NTB Scanpix Vis mer – Man kan ikke erstatte grønnsaker med vitamintilskudd.


Vitamintilskudd barn

Barn får tilstrekkelig av alle vitaminer og mineraler (blant annet jern) gjennom variert kost, med unntak av D-vitamin som må gis som ekstra tilskudd fra fire ukers alder. Fluor anbefales også som tilskudd i form av fluortannkrem fra barnet får sin første tann. Et kosthold i tråd med helsemyndighetenes anbefalinger gjør at de fleste får i seg det de trenger av næringsstoffer i maten de spiser 2. Barn med langvarig vitamin D-mangel kan få rakitt (engelsk syke), en sykdom som kjennetegnes av at knoklene blir myke og deformerte.


Den viktigste kilden til vitamin D er sollys. Huden vår lager vitamin D når den er eksponert for tilstrekkelig sterke UV-stråler. I forskjellige livsfaser kan det være at man trenger tilskudd av ulike vitaminer eller mineraler.


Vitamintilskudd barn

Se hvilke anbefalinger som gjelder for deg og din livssituasjon. Les mer hos Apotek 1. Finnes som fritt jern i både vegetabilske og animalske matvarer. Mellom 2- av dette jernet tas opp.


I vitamintilskudd for barn og voksne, er et medikament Det må være foreskrevet av lege eller barnelege. Med utgangspunkt i denne basen, supplerer spedbarnsdietten med vitaminkomplekser uten en medisinsk grunn som støtter den, ikke antar noen fordel for helsen din, men det kan bli kontraproduktivt. Vi forteller deg hvorfor.


Vitamintilskudd barn

Mange barn har av ulike årsaker et ensidig kosthold og trenger å få tilført de nødvendige vitaminene og mineralene på andre måter. Da kan et alt-i-ett-produkt være løsningen. Multivitaminmineral for barn gjør det enkelt for deg å sikre at barnet får dekket kroppens behov for viktige næringsstoffer. Tran et et gammelt og godt d- vitamintilskudd med naturlig omega- men for en to åring kan det selvsagt diskuteres om et vegetabilsk kosttilskudd vil gjøre samme nytten. Rådet er ­uavhengig av om barnet fullammes eller om det får morsmelk­erstatning.


Selv om morsmelk er den perfekte ­ernæringen for ­spedbarn, inneholder morsmelk for lite ­vitamin D til å opprettholde god ­vitamin D-status hos ­barnet. Lifeline Care Barn dekker behovet for Omega og D- vitamin fra ukers alder. Bruk av kosttilskuddet er en enkel måte å dekke barnets daglige behov for både Omega-og D-vitamin fra ukers alder og opp til år. I tillegg til sunt og variert kosthol er det altså ingen holdepunkter for nytten av generelt vitamintilskudd til friske gravide, viser andre studier.


Slik er det ikke i fattigere deler av verden. De fleste barn synes nok at Sanasol smaker friskt og godt av appelsin. Sanasol inneholder i tillegg til de fettløselige vitaminene A, D og E, også de vannløselige B og C. Ved å ta anbefalt dosering, oppnås anbefalt dagsdose av de fleste vannløselige vitaminene.


Tilskuddet er anbefalt til barn over år. Barn og unge bør være fysisk aktive minimum minutter av moderat eller høy intensitet hver dag. Også kalt non-hemjern, jernsalt eller jernsulfat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg