torsdag 30. november 2017

Hvor lenge skal torsk koke

Torsken skal nemlig ikke koke , men trekke for ikke å bli tørr og smakløs. Slik trekker jeg torsken : Først skjærer du fisken i passelige stykker. Kok opp godt med vann i en stor kasserolle. Jeg liker torsken ramsalt og har oppi ca 2-ss med salt pr liter vann, men dette varierer selvsagt etter hva du liker.


La torsken trekke – ikke koke. Når vannet koker, ta kjelen av varmen og legg i torsken. Skru ned varmen på platen og sett kasserollen med torsken i tilbake på platen. Du har riktig temperatur når vannet er rett under kokepunktet og vannet så vidt beveger seg. Fisk skal nemlig aldri koke – bare trekke.


Hvordan trekke torsk Her viser Marit deg hvordan du skal trekke torsk slik. Skal du ha fersk fisk til middag, men lurer på hvor mye, hvor lenge , hvor varmt og hvor vått? Mange skyr fiskemiddagen fordi man er usikker på hvordan fisken skal tilberedes.


Hvor lenge skal torsk koke

Frossen fisk tar lenger ti men følg med uansett, særlig om stykkene er tynne. Håper dette hjelper deg. Bon apetit^^ PS Fosskoker du fisken blir den tørr og smakløs, så pass på den heller enn å la den ligge i kokende vann eller trekke for lenge. Det skal stå i timer. Kjellertemperatur er fint.


Etter salting skal fisken skylles grundig, før den trekkes i usaltet vann. Resultatet blir lettsaltet torsk med lit bit i. Hvit saus er en selvfølge. Ble litt sulten, kjenner jeg Lenge siden jeg gjorde dette - må prøves igjen i romjula. Petter Dass var inne på noe da han spurte skull ’ torsken os feile, hvad have vi da. Ingen fisk har betydd så mye for matglede, kosthold og utvikling langs kysten.


Hvor lenge skal torsk koke

Når det er fersk fisk (dvs. at den ikke er saltet fra før, for da heter det lettsaltet torsk ) så bruker jeg å koke opp rikelig vann i en panne, og når vannet koker bruker jeg ca 2-ss salt pr liter vann jeg har. Dette kan virke utrolig mye, men fisken skal ikke ligge lenge i vannet, så den får ikke mye tid å trekke til seg salt. Røkt torsk kan byttes ut med røkt kolje eller kveite. Begynn med grønnsakene. Rens og skjær grønnsakene i terninger og kok dem knapt møre i vann tilsatt litt smør.


Legg torskefiletene i det kokende vannet, så de blir helt dekket av vann. Filetene kan være frosne. Legg på lokk, og sett kjelen tilbake på platen. Vannet skal ikke koke , men holdes varmt. Hvorfor kan ikke timeren på kjøkkenet også være en pyntegjenstand?


Hvor lenge skal torsk koke

Bland løk, vann og krydder og gi det et oppkok. Skjær fisken i serveringsstykker. Legg stykkene i det kokende vannet og la småkoke i minutter. I Norge serverer vi gjerne kokt tørrfisk med eggesmør, gulrøtter, pastinakk og purre, eller med gulrotstuing og baconterninger. Ta rognen opp av vannet og server den rykende varm sammen med fisk, eller la den avkjøles og bruk den til pålegg.


Hvor lenge den skal steke, avhenger helt av tykkelsen på fileten. Fra 1-minutter på hver side skulle være passe, sier Storm. Torskefileten er ferdig når fiskekjøttet er matt og føles fast.


Har kjøpt salta frossen fisk i fileter. Når ikke å tine dem før jeg koker. Skal jeg bare koke opp vannet, hvor lenge skal det trekke? Men hvordan gjør jeg det? Har prøvd dette før, men da følte jeg den var rå inni.


Så tørr bare å lage fisk i stekeovn og folie, men kanskje på tide å lære dette snart. Koke - og trekketiden varierer selvfølgelig etter størrelsen. Ta gryten av varmen og pisk inn smørterninger, litt etter litt.


Tilsett hakket persille og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Legg i fisken og la den trekke i ca. Den er ferdig når beinet lett slipper.


Her får du oppskriften på koking av rogn fra torsk eller skrei. Torskerogn til middag er en delikatesse under skreisesongen som pågår fra januar til mars hvert år. Du kan også steke skiver av torskerogn i smør og servere på brødskive.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg